NEAPINED

Το επόμενο Nissan Leaf θα είναι ένα SUV

Το Nissan Leaf, πρωτοπόρο στον χώρο των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, ετοιμάζεται για μια ριζική μεταμόρφωση με στόχο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής αγοράς.

Ποια είναι τα αυτοκίνητα που προτιμούν οι Ευρωπαίοι; Τα SUV. Λογικό είναι λοιπόν το νέο Leaf να έχει ένα πιο crossover σχήμα για να έχει μία καλύτερη απήχηση από το αγοραστικό κοινό και μια καλύτερη εμπορική πορεία.

Ως το πρώτο από τα τρία νέα ηλεκτρικά που ετοιμάζει η Nissan, ο διάδοχος του Leaf αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του προς το τέλος του 2024. Ταυτόχρονα θα λανσάρει έναν ηλεκτρικό αντικαταστάτη για το Juke, ενώ το νέο Qashqai αναμένεται περίπου το 2027.

Επίσης, η Nissan προγραμματίζει σημαντικές επενδύσεις στο εργοστάσιό της στη Βρετανία, με στόχο την παραγωγή έως και 100.000 νέων Leaf ετησίως.

Το νέο Leaf, αναμένεται να έχει έναν πιο κομψό και πιο αεροδυναμικό σχεδιασμό, εμπνευσμένο από το Chill-Out concept (το εικονιζόμενο μοντέλο), με γραμμή οροφής που θα σβήνει όπως σε ένα κουπέ.

Ταυτόχρονα, θα υιοθετηθούν στοιχεία από το ηλεκτρικό crossover Ariya, ενώ, όπως και το τελευταίο, θα βασίζεται στην πλατφόρμα CMF-EV. Επιπλέον, οι τεχνολογικές εξελίξεις στις μπαταρίες υπόσχονται αύξηση 30% στην ενεργειακή πυκνότητα, προσφέροντας βελτιωμένη αυτονομία.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!