NEA

Μειωμένη ζήτηση για νέα αυτοκίνητα αναμένει η ACEA για το 2024

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αυξηθούν μόνο κατά 2,5% το 2024, καταγράφοντας έτσι  επιβράδυνση σε σύγκριση με την αύξηση 12% του 2023, όπως προβλέπει  η ένωση των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών ACEA.

Η ACEA είπε ότι το μερίδιο των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία θα αυξηθεί από 14 στο 14,5% φέτος και  θα φτάσει στο 20% το 2024.

Στο μεταξύ ο οργανισμός αυτοκινήτων κατέθεσε τις προτάσεις του στα θεσμικά όργανα της ΕΕ για την επόμενη πενταετία 2024-2029 μετά και τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μεταξύ άλλων παρουσίασε μια ολοκληρωμένη βιομηχανική στρατηγική και ζήτησε λιγότερους κανονισμούς για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Ο Πρόεδρος της ACEA Luca de Meo, ο οποίος είναι διευθύνων σύμβουλος της Renault, παραπονέθηκε ότι ο κλάδος αντιμετωπίζει οκτώ έως εννέα κανονισμούς της ΕΕ που τίθενται σε ισχύ κάθε χρόνο μέχρι το 2030, ορισμένοι από τους οποίους αντικρούονται.

Ο de Meo είπε επίσης ότι η ταχύτητα με την οποία εγκαταστάθηκαν οι σταθμοί φόρτισης δεν είναι σημαντική για να ανταπεξέλθει στην υφιστάμενη ζήτηση.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!