NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η SEAT θα εγκαταστήσει 39.000 νέα ηλιακά πάνελ

Το φωτοβολταϊκό πρόγραμμα SEAT al Sol 2, που θα καλύψει μια έκταση 233.000 τ.μ. κατά μήκος των εργοστασίων της σε Martorell, El Prat και Βαρκελώνη, θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη όσον αφορά την ιδιοκατανάλωση.

Το SEAT al Sol 2 αναμένεται να προσφέρει επιπλέον 21 megawatt (MW) ισχύος, παράγοντας περίπου 29 γιγαβατώρες (GWh) καθαρής ενέργειας ετησίως. Αυτή η παραγωγή αρκεί για να φορτίσει πλήρως 500.000 CUPRA Born, συμβάλλοντας έτσι στον στόχο της εταιρείας για βιώσιμη κινητικότητα.

Οι νέες ηλιακές μονάδες, σε συνεργασία με τη CONECTA2 ENERGÍA, αναμένεται να έρθουν σε λειτουργία το 2024. Το πρόγραμμα θα επεκταθεί επίσης σε χώρους στάθμευσης για τους εργαζομένους γύρω από την περιοχή του Martorell, προσφέροντας μια εξαιρετική ευκαιρία για τη μέγιστη χρήση ηλιακών πάνελ.

Ο Markus Haupt, Executive Vice-President Production and Logistics της SEAT S.A., εξήγησε ότι το SEAT al Sol 2 αποτελεί σημαντικό μέρος της μεταμόρφωσης της εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη παραγωγή ενέργειας.

Αυτή η πρωτοβουλία συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του αρχικού SEAT al Sol, που προσφέρει 11 MW ενέργειας και παράγει 17 GWh καθαρής ενέργειας ετησίως. Με το SEAT al Sol 2, η εταιρεία στοχεύει σε συνολική παραγωγή 32 MW ενέργειας και 46 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως.

Η SEAT S.A. επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για τη μείωση των εκπομπών CO2 και για τη μετατροπή σε εταιρεία μηδενικών εκπομπών CO2 έως το 2050, συμβαδίζοντας με τους στόχους του Volkswagen Group.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!