NEA

Του χρόνου θα παρουσιαστεί το τελευταίο Golf με θερμικούς κινητήρες

Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι το facelift του Golf που θα παρουσιαστεί τέλη 2024 θα αποτελέσει την τελευταία έκδοση του μοντέλου που θα έχει κάτω από το καπό κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της VW, Thomas Schäfer, επιβεβαίωσε τις αναβαθμίσεις στο μοντέλο Golf MK8 με ένα facelift που θα κάνει το ντεμπούτο του το 2024, προσφέροντας βελτιώσεις σε σχεδιασμό, τεχνολογία και αποδοτικότητα.

Οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες μας αποκαλύπτουν πιο δυναμικούς προβολείς LED, επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και μικρής έκτασης αλλαγές διατηρώντας το χαρακτηριστικό στυλ του Golf.

Οι εκδόσεις GTI, GTD, GTE (PHEV) και R θα διαθέτουν επίσης πιο σπορ χαρακτηριστικά, με εξελιγμένες εσωτερικές βελτιώσεις, όπως μεγαλύτερη οθόνη αφής και προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

Πηγή φωτογραφιών: kolesa.ru

Το Golf, βασισμένο πάντα στη μεταβλητή πλατφόρμα MQB Evo, θα διατηρεί την κορυφαία οδική συμπεριφορά του και θα προσθέτει υβριδική τεχνολογία στον κινητήρα 1.5 eTSI. Θα έχει τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας, απενεργοποίηση κυλίνδρων και 20 περιστασιακούς ίππους από το 48βολτο σύστημα. Η ισχύς τους είναι στους 130 ή στους 150 ίππους, με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Αναμένονται εκδόσεις με κινητήρα 2.0 TDI και 2.0 TSI, ενώ η έκδοση GTE θα έχει ένα βελτιωμένο σύστημα PHEV με μεγαλύτερη μπαταρία στις 19,7 kWh, υποσχόμενη αυτονομία έως και 100 χιλιόμετρα.

Οι κινητήρες θα είναι πιο “καθαροί”, καθώς οι κανονισμοί Euro 7 θα τεθούν σε ισχύ τον Ιούλιο του 2025. Η αυστηρότερη νομοθεσία θα επηρεάσει επίσης τα φρένα και τα ελαστικά με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Η επόμενη γενιά του Golf που θα δούμε κάπου το 2026, όπως και μελλοντικά μοντέλα της VW, θα βασίζονται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα SSP.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!