NEA

Ρομπότ  βάζουν τέλος στο παράνομο παρκάρισμα [video]

Η Κίνα ηγείται και στη χρήση ρομποτικών βοηθών για την αντιμετώπιση του προβλήματος των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων που δημιουργούν αναστάτωση στους δρόμους.

Αντίθετα προς τις συμβατικές μεθόδους, όπως οι δαγκάνες κλειδώματος τροχών που απλώς επιβάλλουν πρόστιμα, τα ρομπότ αναλαμβάνουν ενεργητικά τη μετακίνηση των παράνομα σταθμευμένων οχημάτων.

Η διαδικασία ξεκινά με τον εντοπισμό του παράνομου οχήματος από έναν αστυνομικό, ο οποίος στη συνέχεια καθοδηγεί το ρομπότ. Αυτό, εφοδιασμένο με υδραυλικό σύστημα γρύλου, είναι μια πλατφόρμα σε τροχούς που γλιστράει κάτω από το αυτοκίνητο, ασφαλίζει τους τροχούς, και το ανυψώνει για να το μετακινήσει.

Η εν λόγω τεχνολογική λύση αποδεικνύεται αποτελεσματική, με τη διαδικασία να εκτελείται υπό την επίβλεψη του αστυνομικού, με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση.

Σε αντίθεση με τη ρυμούλκηση με γερανό, η μέθοδος των ρομπότ αποδεικνύεται λιγότερο επεμβατική και πιο αποδοτική. Σημειώστε ότι ο οδηγός επιβαρύνεται με πρόστιμο και τα τέλη προσωρινής στάθμευσης στον προορισμό του οχήματός του.

Αν και η Κίνα ηγείται σε αυτήν την εξέλιξη, αντίστοιχα συστήματα λειτουργούν και σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως στο αεροδρόμιο Charles du Gaulle κοντά στο Παρίσι. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν ανησυχίες για πιθανή κατάχρηση και κινδύνους για την ασφάλεια, ενώ η συζήτηση σχετικά με τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας συνεχίζεται.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!