NEA

Το Lada Niva με στάνταρ ξανά το ABS

Το ανανεωμένο Lada Niva Legend στην πιο πρόσφατη εκδοχή του διαθέτει ξανά στάνταρ το σύστημα αντιμπλοκαρίσματος φρένων ABS.

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο για ένα διάστημα το ABS, ένα από τα βασικά συστήματα ασφαλείας που είναι εδώ και χρόνια στάνταρ στα σύγχρονα αυτοκίνητα, δεν ανήκε στην βασική έκδοση.

Ωστόσο, αυτή η αναβάθμιση αποτελεί μια επιστροφή σε ένα χαρακτηριστικό που είχε εγκαταλειφθεί από πέρυσι λόγω κυρώσεων και έλλειψης τσιπς κατά τη διάρκεια της επιδείνωσης του πολέμου με την Ουκρανία.

Ο κινητήρας του έχει βελτιωθεί ώστε να πληροί τους κανονισμούς Euro 5, προσφέροντας σημαντική αναβάθμιση σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο που κατασκευάστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα Euro 2 του 1996.

Ωστόσο, ακόμη και ο πιο πρόσφατος των 1.7 λίτρων που αποδίδει 83 ίππους και 129 Nm, παραμένει πίσω από τους σύγχρονους κινητήρες και σύντομα θα πρέπει να πληροί το Euro 7 και να αναβαθμιστεί από το Euro 6.

Το ABS προστίθεται στο Niva Legend, αυξάνοντας την αρχική τιμή του σε περίπου 9.500 ευρώ. Παράλληλα, το πιο σύγχρονο μοντέλο Lada Niva Travel εξοπλίζεται επίσης με ABS, καθώς και με cruise control, υπολογιστή ταξιδιού, φωτιζόμενο πίνακα οργάνων και ζάντες αλουμινίου.

Η αυξημένη τιμή του στις περίπου 13.000 ευρώ δικαιολογείται με τις προσθήκες αυτές, ενώ η ύπαρξη του ABS αντικατοπτρίζει τη σημασία της ασφάλειας στον χώρο των αυτοκινήτων.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!