NEAPINED

Επαναστατικοί τροχοί καταργούν τις χιονοαλυσίδες [video]

Η Hyundai ανακοίνωσε μια καινοτόμα λύση για την αντιμετώπιση των χιονισμένων δρόμων με τη χρήση ενσωματωμένων τμημάτων αλουμινίου στους τροχούς των οχημάτων.

Αυτή η πρωτοποριακή τεχνολογία αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές αλυσίδες χιονιού και υπόσχεται βελτιωμένη πρόσφυση σε χιονισμένους δρόμους.

Το σύστημα λειτουργεί μέσω ηλεκτρικού σήματος, προκαλώντας τα μεταλλικά τμήματα στους τροχούς να προεξέχουν από τις αυλακώσεις του ελαστικού.

Αυτή η λειτουργία έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με αλυσίδες χιονιού, προσφέροντας σημαντική πρόσφυση σε χιονισμένες ή παγωμένες επιφάνειες. Όταν οι συνθήκες δρόμου βελτιώνονται, τα μεταλλικά τμήματα υποχωρούν στη φυσιολογική τους θέση.

Παρόλο που η ιδέα φαίνεται υποσχόμενη, εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτηματικά όσον αφορά τη φθορά του ελαστικού, την αντοχή του μεταλλικού στοιχείου και το συνολικό κόστος της τεχνολογίας.

Πάντως, η Hyundai έχει υποβάλει διπλώματα ευρεσιτεχνίας για το καινοτόμο αυτό σύστημα και σχεδιάζει περαιτέρω εξελίξεις με στόχο τη μαζική παραγωγή με τη συμμετοχή και της Kia.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Ωραία ιδέα , μακάρι να γίνει. Τώρα που κάνανε υποχρεωτικές τις αλυσίδες , θα σταματάνε οι ταλαιπωρημένες γυναίκες μας που τρέχουν όλη μέρα στις ιδιωτικές εταιρείες , να βάζουν τις αλυσίδες στην χιονισμένη Κηφισίας , ή Αττική Οδό. Και είναι και υποχρεωμένες να ντύνονται με παπούτσια πιο επίσημα λόγω δουλειάς.
    Αυτό λέγεται πολιτική ? Δηλαδή αν κάτι δεν δουλεύει βγάζουμε ένα νόμο, μεταφέρουμε την ευθύνη στους πολίτες και εμείς είμαστε εντάξει σαν πολιτικοί. Πάντως με εντολές δεν κυβερνάς. Πρέπει να κάνεις την δύσκολη δουλειά να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ. Εγώ εργάζομαι σε έναν μεγάλο Οργανισμό. Ερχονται κάποιοι άσχετοι Διοικητές και λένε : “Θέλω να γίνει αυτό αύριο” . Αυτό είναι μία απλή ΕΝΤΟΛΗ. Την εντολή μπορεί να την δώσει και η γιαγιά μου , δεν χρειάζεται να γίνεις Διοικητής. Μόλις καταλαβαίνουν ότι η απλή ΕΝΤΟΛΗ δεν λύνει το πρόβλημα, γιατι δεν υπάρχουν μηχανισμοί για να υλοποιηθεί, τότε μαζεύουν την ουρά τους και … προσλαμβάνουν συμβούλους και παρασυμβούλους για να ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ / ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ. Οι ίδιοι βέβαια δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Κάτι παρόμοιο συμβαίνουν και στις Κυβερνήσεις μας. Ειδικά στην τωρινή με .. Κικίλια και ..Οικονόμου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!