NEA

Για 10 ακόμα χρόνια θα επιδοτεί η Ιαπωνία την αγορά των BEV

Τη στιγμή που οι περισσότερες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σχεδιάζουν να κόψουν (ή έχουν ήδη κόψει) τις επιδοτήσεις στην αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει φορολογικά κίνητρα για μια δεκαετία για την ενίσχυση της μαζικής παραγωγής σε πέντε τομείς, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) και της κατασκευής συσκευών ημιαγωγών.

Το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας δρομολογεί φορολογικές ελαφρύνσεις στο φορολογικό πλαίσιο φορολογικής μεταρρύθμισης του 2024, οι οποίες αναμένεται να οριστικοποιηθούν ήδη από την εβδομάδα αυτή.

Άλλοι τομείς που μπορούν να λάβουν τα 10ετή φορολογικά οφέλη περιλαμβάνουν τα βιώσιμα καύσιμα αεροπορίας, τον πράσινο χάλυβα και τα πράσινα χημικά, με την κατηγορία EV να περιλαμβάνει επίσης και την αποθήκευση μπαταριών.

Οι φορολογικές ελαφρύνσεις θα περιλαμβάνουν 400.000 γιεν (2.542 δολάρια, με την τρέχουσα ισοτιμία) για κάθε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, 30 γιεν (0,20 ευρώ) ανά λίτρο βιώσιμου καυσίμου αεροπορίας και 20.000 γιεν (127 ευρώ) για κάθε τόνο πράσινου χάλυβα, ανέφερε το Nikkei.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!