NEA

Εντυπωσιάζουν οι απαντήσεις της ψηφιακής νοημοσύνης του GOV.GR για το αυτοκίνητο

Άκρως βοηθητική είναι η νέα ψηφιακή λειτουργία στο GOV.GR, όπου με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, ο ψηφιακός βοηθός σας δίνει απάντηση για κάθε σας ερώτηση.

Εμείς ρωτήσαμε τον mΑigov για θέματα που αφορούν την αυτοκίνηση και συγκεκριμένα, πως θα καταθέσουμε πινακίδες, πως θα κάνουμε άρση ακινησίας και πως θα κάνω μεταβίβαση του οχήματος μου και οι απαντήσεις του ήταν εξαιρετικές και άμεσες. Ακολουθούν οι απαντήσεις του mΑigov στις ερωτήσεις μας.

1) Για να καταθέσετε τις πινακίδες του αυτοκινήτου σας, θα πρέπει να απευθυνθείτε στην αρμόδια Περιφερειακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών. Παρακαλώ επικοινωνήστε με την αρμόδια υπηρεσία για περισσότερες πληροφορίες και για να ενημερωθείτε για τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

2) Για να κάνετε άρση ακινησίας σε όχημα ιδιωτικής χρήσης (ΙΧ), θα χρειαστεί:

1. Να συμπληρώσετε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.
2. Να έχουν εξοφληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος για το έτος που γίνεται η άρση.
3. Να έχετε ενεργό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
4. Σε περίπτωση πολλών ιδιοκτητών, απαιτείται η έγκριση των συνιδιοκτητών.

Οι συνιδιοκτήτες λαμβάνουν σχετικό μήνυμα στην προσωποποιημένη πληροφόρηση του TAXIS και δίνουν ή όχι την έγκριση τους. Μετά τις εγκρίσεις, όλοι οι ιδιοκτήτες ενημερώνονται, με όμοιο σχετικό μήνυμα ή email.

3) Για να πραγματοποιήσετε μεταβίβαση οχήματος ιδιωτικής χρήσης (ΙΧ) ηλεκτρονικά, θα χρειαστείτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΦΜ του αγοραστή.

Η διαδικασία περιλαμβάνει την επιλογή του οχήματος προς μεταβίβαση, την επιλογή της Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας που θα σταλεί η αίτηση και την καταχώρηση του ΑΦΜ του αγοραστή.

Ο αγοραστής θα λάβει ενημέρωση για να αποδεχτεί τη συναλλαγή και να δηλώσει αν θα παραλάβει ο ίδιος ή εκπρόσωπος του τη νέα άδεια κυκλοφορίας.

Με την ολοκλήρωση της αίτησης, αγοραστής και πωλητής λαμβάνουν βεβαίωση υποβολής αιτήματος και πλήρωσης των προϋποθέσεων μεταβίβασης της κυριότητας του οχήματος. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!