NEA

Πως λειτουργεί το Exit Warning System της VW [video]

Το προηγμένο σύστημα προειδοποίησης εξόδου της Volkswagen συμβάλλει στη μείωση των κινδύνων κατά το άνοιγμα των θυρών κατά την έξοδο από το όχημα.

Η πιο πρόσφατη έκδοση αυτού του συστήματος παρέχει προειδοποιήσεις προκειμένου να αποφευχθούν επικίνδυνες καταστάσεις κατά την έξοδο στην πόλη.

Το σύστημα υποβοήθησης προειδοποίησης μπορεί να ειδοποιεί τον οδηγό και τους επιβάτες για τους άλλους χρήστες του δρόμου που πλησιάζουν το σταθμευμένο αυτοκίνητο από πίσω.

Αναγνωρίζει περιπτώσεις όπως ποδηλάτες, που συχνά είναι ευάλωτοι στον δρόμο. Εκτός από τις πόρτες του οδηγού και του συνοδηγού, το σύστημα εξασφαλίζει προστασία και για τις πίσω πόρτες.

Το νέο ID.7, καθώς και τα νέα Passat και Tiguan, έχουν το σύστημα υποβοήθησης ως εξοπλισμό τους. Στα Golf, ID.4 και ID.5, αυτό είναι διαθέσιμο προαιρετικά. Για παράδειγμα, στο νέο ID.7, το σύστημα προειδοποίησης εξόδου εκτελεί σάρωση της περιοχής πίσω από το αυτοκίνητο μέσω δύο αισθητήρων/ραντάρ στον προφυλακτήρα.

Προειδοποιεί τους επιβάτες για τυχόν κίνδυνο πριν ακόμα αγγίξουν το χερούλι της πόρτας, χρησιμοποιώντας LED ένδειξη στον εξωτερικό καθρέφτη ως προειδοποίηση.

Αν η πόρτα έχει ήδη ανοίξει, αυτή παρεμποδίζεται προσωρινά, ακολουθώντας ένα ηχητικό σήμα εάν η πόρτα ανοίξει τελικά. Το σύστημα παραμένει ενεργό για τρία λεπτά μετά τη στάθμευση και την απενεργοποίηση του αυτοκινήτου.

Συνολικά, το σύστημα προειδοποίησης εξόδου της Volkswagen, αλλά και άλλων κατασκευαστών, αποτελεί μια προηγμένη τεχνολογία που ενισχύει την ασφάλεια κατά την έξοδο από το όχημα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!