NEAPINED

H Hyundai ετοιμάζει ηλεκτρική βολίδα

Η Hyundai ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία ενός πιο προσιτού ηλεκτρικού με εστίαση στις επιδόσεις, ακολουθώντας την επιτυχημένη πορεία του Ioniq 5 N.

Ο τεχνικός σύμβουλος της Hyundai, Albert Biermann, πρώην επικεφαλής του τμήματος M της BMW, υπογραμμίζει τη σημασία της προσιτής τιμής για ένα μικρό ηλεκτρικό υπό το σήμα N.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις όσον αφορά την αυτονομία και το ηλεκτρικό σύστημα, ο Biermann επισημαίνει την ανάγκη για επαρκή αυτονομία για χρήση στην πίστα και την υιοθέτηση ενός ηλεκτρικού συστήματος 800 V για βέλτιστες επιδόσεις.

Παρά τις προκλήσεις, ο Biermann παραμένει αποφασισμένος για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου. Ένα σπορ μικρό ηλεκτρικό θα μπορούσε να αντικαταστήσει τόσο το i20 N όσο και το i30 N.

Η Hyundai ποντάρει στη νέα μεταβλητή πλατφόρμα IMA το 2025, η οποία ενδέχεται να επιτρέψει την ανάπτυξη ενός μικρότερου ηλεκτρικού οχήματος με σπορ επιδόσεις.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!