NEAPINED

Η Alfa Romeo Milano είναι σχεδόν έτοιμη

Τι Milano, τι Brennero, οι Ιταλοί έχουν έτοιμο το πρώτο τους ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το οποίο θα είναι ένα SUV και θα κυκλφορήσδει από το ερχόμενο φθινόπωρο και στην χώρα μας.

Τον Απρίλιο του 2024 η Alfa Romeo θα παρουσιάσει επίσημα στο Μιλάνο το πρώτο της ηλεκτρικό SUV. Το οποίο, τελικά δεν θα ονομάζεται Brennero, αλλά Milano, αποτίνοντας φόρο τιμής στην πόλη όπου στις 24 Ιουνίου του 1910 γεννήθηκε η ιταλική μάρκα.

To ηλεκτρικό Milano θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα eCMP2 -που φιλοξενεί τόσο ηλεκτρικές όσο και εκδόσεις εσωτερικής καύσης της Stellantis-, όπως στα Jeep Avenger και Fiat 600e.

Έχει σχεδιαστεί για να ανταγωνιστεί μοντέλα όπως το Smart #1 και το Volvo EX30, ενώ θα είναι διαθέσιμη για παραγγελίες τον Απρίλιο με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται το Σεπτέμβριο.

Το Νοέμβριο θα είναι διαθέσιμη και μια ήπια υβριδική έκδοση με τον τρικύλινδρο 1.2 που θα αποδίδει 136 ίππους και θα έχει στάνταρ αυτόματο κιβώτιο. Αυτή θα είναι η τελευταία έκδοση μίας νέας Alfa Romeo με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Από το 2025, όλα τα νέα μοντέλα της Alfa Romeo θα παρουσιάζονται ως αποκλειστικά ηλεκτρικά, ενώ μέχρι το 2027, η μάρκα θα πωλεί αποκλειστικά πλήρως ηλεκτρικά οχήματα.

Το Milano θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Tychy της Stellantis στην Πολωνία, μαζί με τα αδελφά μοντέλα Jeep Avenger και Fiat 600.

Τοποθετημένο στην ανταγωνιστική κατηγορία των μικρών SUV, στην οποία κυριαρχεί το Volkswagen T-Roc, το Milano στοχεύει να προσφέρει μια μοναδική πρόταση όσον αφορά την οδική συμπεριφορά, με στόχο να ξεπεράσει ανταγωνιστές όπως το Smart #1 και το Volvo EX30.

Ο Jean-Philippe Imparato, Διευθύνων Σύμβουλος της Alfa Romeo, απέφυγε να δώσει προβλέψεις για τον όγκο, αλλά επιβεβαίωσε την ετοιμότητα της μάρκας να καλύψει την παγκόσμια ζήτηση, εξετάζοντας ακόμη και πωλήσεις εκτός Ευρώπης.

Αν και εκκρεμεί η απόφαση για τη διαθεσιμότητα στις ΗΠΑ, ο Imparato εξέφρασε την πεποίθησή του για τη δυνητική ζήτηση για μικρά ηλεκτρικά SUV σε ορισμένες πολιτείες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Τι ωραία. Τόσα χρόνια στην Ιταλία τα εργοστάσια της Alfa Romeo και Fiat ήταν χαμηλής παραγωγικότητας, με προβλήματα , απεργίες κάτι σαν τα δικά μας ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά σε πιο Ιταλικό.
    Ξαφνικά τους αγόρασε η Stellantis και λύθηκαν όλα. Για ένα κομμάτι ψωμί αγόρασαν ένα όνομα (Alfa Romeo & Fiat ) που θα τους φέρει πολύ μεγάλες πωλήσεις και κέρδη, και οι ξεροκέφαλοι Ιταλοί τόσα χρόνια δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ τους για να σωθούν μόνοι τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!