NEAPINED

Το νέο Fiat Panda δεν θα είναι μόνο ηλεκτρικό

Η Fiat ετοιμάζεται να λανσάρει την επόμενη έκδοση του εξαιρετικά δημοφιλούς μοντέλου Panda το καλοκαίρι του 2024.

Αυτή η τέταρτη γενιά Panda θα είναι μεγαλύτερη από τον προκάτοχό της και θα προσφέρει την επιλογή μεταξύ ενός πλήρως ηλεκτρικού συστήματος κίνησης και εκδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό το νέο μοντέλο δεν θα αποτελέσει άμεσο αντικαταστάτη του υπάρχοντος Panda, το οποίο θα συνεχίσει να παράγεται τουλάχιστον μέχρι το 2026, ανάλογα με τους ρυθμιστικούς παράγοντες.

Με την ονομασία «New Panda», ακολουθώντας μια ονοματολογία παρόμοια με αυτή του Fiat 500, το επερχόμενο μοντέλο στοχεύει να αξιοποιήσει την επιτυχία του προκατόχου του, ο οποίος κατέχει τον τίτλο του πιο επιτυχημένου μοντέλου της Fiat στην Ευρώπη, κυριαρχώντας στην κατηγορία των μίνι αυτοκινήτων.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Panda πούλησε 103.928 μονάδες μέχρι τον Οκτώβριο του 2023, αναδεικνύοντας τη δημοτικότητά του μεταξύ των Ευρωπαίων καταναλωτών.

Για να ευθυγραμμιστεί με τη στροφή προς την ηλεκτρική κινητικότητα, το νέο Panda θα βασίζεται στην πλατφόρμα Smart Car της Stellantis, η οποία είναι σχεδιασμένη για οικονομική αποδοτικότητα.

Αυτή η πλατφόρμα θα χρησιμεύσει επίσης ως βάση για επτά άλλα μοντέλα, καθώς η Stellantis ετοιμάζεται να ανταγωνιστεί την εισροή κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκινήτων με ανταγωνιστικές τιμές που εισέρχονται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το νέο Panda αναμένεται να παράγεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Kragujevac της Σερβίας και θα μοιράζεται τη γραμμή συναρμολόγησης με το υπάρχον μοντέλο μέχρι τουλάχιστον το 2026.

Κάτι που ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική του διευθύνοντος συμβούλου της Stellantis, Carlos Tavares, για την επέκταση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων σε διάφορες τοποθεσίες.

Η Smart Car έχει ήδη εισαχθεί στο νέο Citroen e-C3, το πρώτο ευρωπαϊκό μοντέλο σε αυτή την πλατφόρμα. Το νέο Panda είναι πιθανό να έχει παρόμοιες διαστάσεις με το νέο e-C3, προσφέροντας έναν πρακτικό και συμπαγή σχεδιασμό κατάλληλο για αστικό περιβάλλον.

Ενώ το τωρινό Panda θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο, το νέο Panda στοχεύει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη.

Με την τιμή που αναμένεται να είναι ανταγωνιστική, η Fiat ελπίζει να επαναλάβει την επιτυχία του νέου ηλεκτρικού 500, το οποίο έχει κερδίσει δημοτικότητα ως ένα κομψό και ηλεκτρικό αστικό όχημα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!