NEA

Zeekr Golden Battery: Επαναστατική μπαταρία 800V που φορτίζει έως τα 500 kW

Η Zeekr, η κινεζική κατασκευάστρια εταιρεία EV, παρουσίασε την πρωτοποριακή μπαταρία Golden Battery, που σηματοδοτεί ένα σημαντικό άλμα στην τεχνολογία των μπαταριών.

Η μπαταρία Golden Battery, που βασίζεται στη χημεία λιθίου-σιδήρου-φωσφορικού άλατος (LFP), διαφημίζεται ως η πρώτη μπαταρία LFP 800V μαζικής παραγωγής στον κόσμο, ικανή για εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση με ρυθμούς έως και 500kW.

Αυτή η καινοτόμος μπαταρία εμφανίζεται στο νέο 007 της Zeekr, υποσχόμενη εξαιρετικές επιδόσεις και αποδοτικότητα. Σύμφωνα με την Zeekr, η Golden Battery μπορεί να φορτίσει από το 10% στο 80% σε μόλις 15 λεπτά, παρέχοντας μια αξιοσημείωτη αυτονομία έως και 500 χλμ. στο Zeekr 007.

Ειδικότερα, η Zeekr σχεδιάζει να επεκτείνει τη χρήση της Golden Battery και σε άλλες μάρκες υπό την ομπρέλα της Geely, συμπεριλαμβανομένων των Geometry, Polestar, Proton, Smart, Volvo και ενδεχομένως την Lotus.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί μια στρατηγική προσέγγιση για την αξιοποίηση της προηγμένης τεχνολογίας μπαταριών σε διάφορες οντότητες της αυτοκινητοβιομηχανίας που ανήκουν στη Geely.

Η μπαταρία Golden Battery εισάγει μια κατασκευή «τύπου σάντουιτς» με λεπτούς διαχωριστές μεταξύ των στοιχείων. Αυτή η σχεδιαστική καινοτομία, σε συνδυασμό με το ποσοστό αξιοποίησης του όγκου 83,7%, ξεπερνά τα βιομηχανικά κριτήρια αναφοράς, προσφέροντας αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με τις υπάρχουσες τεχνολογίες μπαταριών.

Η ασφάλεια αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και η Zeekr διαβεβαιώνει ότι η μπαταρία Golden Battery επιδεικνύει υψηλή αντοχή στη φωτιά και σε συνθήκες ακραίας πίεσης.

Σε αυστηρές δοκιμές, η μπαταρία παρέμεινε άθικτη, χωρίς πυρκαγιά ή έκρηξη, ακόμη και μετά από 4 λεπτά (της ώρας) παρατεταμένης έκθεσης σε φλόγα 700°C – πολύ πέρα από το κινεζικό εθνικό πρότυπο των 130 δευτερολέπτων.

Σε σύγκριση με τις υπάρχουσες μπαταρίες, όπως η μπαταρία Qilin της CATL που χρησιμοποιείται στα μοντέλα 001 και 009 της Zeekr, η Golden Battery προσφέρει εξοικονόμηση κόστους κατασκευής έως και 14,8%.

Η εξέλιξη της Golden Battery ευθυγραμμίζεται με τις στρατηγικές πρωτοβουλίες της Zeekr και της Geely για τη μείωση του κόστους κατασκευής και την ελαχιστοποίηση της εξάρτησης από εξωτερικούς προμηθευτές. Η παραγωγή της Golden Battery θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο μπαταριών της Geely στο Quzhou της Zhejiang.

Το Zeekr 007, που διαθέτει τη Golden Battery, έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει να πωλείται στην Κίνα στις 27 Δεκεμβρίου, ενώ οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν την 1η Ιανουαρίου. Αυτή η κυκλοφορία σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στη δέσμευση της Zeekr να διευρύνει τα όρια της καινοτομίας των EV.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!