NEA

Η κινέζικη ΝΙΟ έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίο 2,2 δισ. ευρώ γατί θέλει να γίνει 5η δύναμη στον κόσμο

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία NIO, ένας από τους ανταγωνιστές στην Κίνα της αμερικανικής Tesla, ανακοίνωσε τη Δευτέρα την άντληση 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μια περίοδο που η δραστηριότητά της παραμένει σε μεγάλο βαθμό ελλειμματική.

Η μάρκα, που ιδρύθηκε το 2014 στη Σαγκάη και χρηματοδοτήθηκε από τις πρώτες μέρες της, ιδίως από τον κινεζικό γίγαντα του Διαδικτύου Tencent, χρησιμοποιεί φθηνότερα μοντέλα από αυτά της Tesla. Ωστόσο, παρά τη ραγδαία επέκταση στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια, η NIO αυξάνει τις απώλειες της.

Η εταιρεία ανακοίνωσε την αύξηση του κεφαλαίου της μέσω της εταιρείας συμμετοχών CYVN, που εδρεύει στο Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατά 20,1%.

Η επιχείρηση θα συγκεντρώσει 2,01 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε η NIO σε δελτίο τύπου στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ όπου είναι εισηγμένη η εταιρεία.

Τον Ιούλιο, η CYVN είχε ήδη επενδύσει περίπου 676,7 εκατομμύρια ευρώ (με την τρέχουσα τιμή) στη NIO.

Η μάρκα, που είναι παρούσα στην ευρωπαϊκή αγορά από το 2021, στοχεύει να γίνει ένας από τους πέντε μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο έως το 2030, παρά τις ταμειακές ροές που είναι συνεχώς στο κόκκινο.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο

Τον Νοέμβριο, η κινεζική BYD ήταν ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής στις πωλήσεις EV στη χώρα του δράκου καθώς, πάνω από 300.000 πουλήθηκαν αυτοκίνητα.

Πολύ μπροστά από την Tesla (πάνω από 80.000) αλλά και από τη NIO (σχεδόν 16.000), σύμφωνα με την Κινεζική Ομοσπονδία Κατασκευαστών (CPCA).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!