ΑΓΩΝΕΣ

F1 2023: Πώς σας φάνηκε το πρωτάθλημα; Ενδιαφέρον ή βαρετό;

Η σκόνη έχε πέσει για τα καλά και το ενδιαφέρον στρέφεται στη νέα σεζόν. Ωστόσο, η κυριαρχία του Max Verstappen και της Red Bull Racing είναι κάτι που θα ήθελες να δεις και του χρόνου ή μήπως όχι;

Οι εντυπωσιακές 21 νίκες της RB19 σε 22 αγώνες όχι μόνο σημείωσαν ένα απόλυτο ρεκόρ, αλλά ξεπέρασαν ακόμη και την εμβληματική McLaren MP4/4 σε αναλογία νικών. Επιπλέον, το προσωπικό ρεκόρ του Max Verstappen με 19 νίκες, τόσο συνολικά όσο και ποσοστιαία, εκθρόνισε τον Alberto Ascari μετά από 71 χρόνια βασιλείας.

Επίσης, το σερί των 10 συνεχόμενων νικών έβαλε τέλος στο προηγούμενο ρεκόρ του Sebastian Vettel. Μάλιστα, η συγκομιδή βαθμών του Verstappen έφτασε σε τέτοια ύψη που θα μπορούσε να έχει κατακτήσει μόνος του τον τίτλο των κατασκευαστών, σφραγίζοντας το τρίτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα από τον Ιούλιο.

Η στρατηγική παύση της Red Bull στις αναβαθμίσεις σηματοδότησε τη στιγμή που η κυριαρχία του Verstappen έφτασε στο ζενίθ της, αφήνοντας τον ανταγωνισμό πολύ πίσω.

Ενώ οι ισχύοντες κανονισμοί αεροδυναμικής και κόστους υπόσχονταν θεαματικά προσπεράσματα και στενά μαρκαρίσματα, η υπεροχή της Red Bull, υπό την καθοδήγηση του Adrian Newey, φάνηκε να έχει απλά ανατρέψει την όλη θεωρία. Η σχεδόν απόλυτη κυριαρχία της ομάδας στις κατατακτήριες δοκιμές, με 14 pole positions, κλονίστηκε μόνο από περιστασιακές αναποδιές στη Σιγκαπούρη και το Κατάρ, υπογράμμισαν την αδιαφιλονίκητη θέση της.

Οπότε το ερώτημα είναι το εξής: το βρήκατε απολαυστικό; Όπως και να έχει η ικανότητα του Verstappen να ωθεί σταθερά το μονοθέσιο του στα όρια ήταν εντυπωσιακή. Η δυσκολία διατήρησης της μέγιστης απόδοσης, ακόμη και με το καλύτερο μονοθέσιο, είναι προφανής – αρκεί να θυμηθούμε τις αξιέπαινες προσπάθειες του Sergio Perez με τα ίδια εφόδια.

Για τους πραγματικούς οπαδούς της F1, η προβλεψιμότητα των αποτελεσμάτων δεν μειώνει τη συγκίνηση. Η πρόσφατη δύναμη του αθλήματος έγκειται στο να αιχμαλωτίζει τους οπαδούς με το δράμα που εκτυλίσσεται πιο πίσω στο grid, όπως αποδεικνύεται από την επιτυχία του Drive to Survive.

Η σεζόν 2023 ανέδειξε την ανάκαμψη του Alonso, τα κατορθώματα του Norris με την εξαιρετικά βελτιωμένη McLaren και την ανάδειξη νέων ταλέντων όπως ο Piastri και ο Lawson.

Καθώς αποχαιρετάμε το 2023, το ερώτημα παραμένει: αξίζει να θυμόμαστε το φετινό πρωτάθλημα ή καλύτερα να το ξεχάσουμε; Όπως και να έχει το νέο ξεκινά σε μερικούς μήνες και η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!