NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Νέα τεχνολογία καταργεί τις κεραίες των αυτοκινήτων

Πείτε αντίο στις παραδοσιακές κεραίες αυτοκινήτων, καθώς η LG παρουσιάζει ένα πρωτοποριακό διαφανές φιλμ που θα μπορούσε να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο συνδεσιμότητας και λήψης των αυτοκινήτων στο μέλλον.

Οι μέρες των ορατών καλωδίων και των εμφανών κεραιών μπορεί σύντομα να ανήκουν στο παρελθόν, χάρη σε αυτή την τεχνολογία αιχμής.

Η LG, σε συνεργασία με τον διάσημο Γάλλο κατασκευαστή παρμπρίζ και παραθύρων Saint-Gobain Sekurit, παρουσίασε ένα καινοτόμο διαφανές φιλμ κεραίας που έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει τις συμβατικές κεραίες στα αυτοκίνητα.

Παραδοσιακά, τα οχήματα ήταν εξοπλισμένα με μακριές κεραίες, οι οποίες συχνά αντικαταστάθηκαν τον τελευταίο καιρό από παραλλαγές με «πτερύγια καρχαρία».

Ωστόσο, η διαφανής κεραία της LG στοχεύει να εξαλείψει την ανάγκη για οποιαδήποτε ορατή καλωδίωση, ενσωματώνοντας διακριτικά στο παρμπρίζ ή την ηλιοροφή.

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία δίνει όλο και μεγαλύτερη έμφαση στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα οχήματα, η δημιουργία απρόσκοπτων συνδέσεων με δίκτυα όπως το 5G, τα GPS/ GNSS, το Bluetooth και άλλα έχει καταστεί υψίστης σημασίας.

Με την αυξανόμενη προβολή των ηλεκτρικών οχημάτων (EV), υπάρχει επίσης αυξημένη έμφαση στην αεροδυναμική, καθιστώντας καινοτομίες όπως η διαφανής κεραία της LG ιδιαίτερα σημαντικές.

Σε αντίθεση με την παραδοσιακή καλωδίωση, η ολοκληρωμένη κεραία της LG έχει τη μορφή φιλμ, ενσωματώνοντας πάνω από 80 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατέχει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης της τεχνολογίας διαφανών ηλεκτροδίων.

Η διαφανής κεραία φιλμ της LG είναι έτοιμη να φέρει επανάσταση στη συνδεσιμότητα των οχημάτων, θέτοντας τις βάσεις για μια νέα εποχή στον σχεδιασμό και την επικοινωνία των αυτοκινήτων.

Το κοινό θα πάρει μια πρώτη γεύση αυτής της διαφανούς τεχνολογίας κεραιών στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES) 2024, η οποία έχει προγραμματιστεί από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!