NEA

Πως θα λειτουργούν τα έξυπνα φανάρια στους δρόμους της Αθήνας

Η χρήση καμερών σε φανάρια καθίσταται πιο εκτεταμένη, με σκοπό τoν άμεση εντοπισμό παραβατών και την επιβολή προστίμων ύψους 700 ευρώ.

 Το πιλοτικό μοντέλο του «έξυπνου» φαναριού, που εφαρμόστηκε στον Άλιμο, αποδείχθηκε αποτελεσματικό, ενθαρρύνοντας την Τροχαία να επεκτείνει το σύστημα σε άλλα σημεία του Λεκανοπεδίου.

Η προμήθεια 300 νέων καμερών έχει ήδη προχωρήσει, με τον στόχο της τροχαίας, της Περιφέρειας Αττικής και του αρμόδιου υπουργείου να περιορίσουν τις παραβάσεις και τα τροχαία ατυχήματα. Οι κάμερες θα τοποθετηθούν προτίμησης σε φανάρια με υψηλή κίνηση οχημάτων και κεντρικούς αυτοκινητόδρομους του Λεκανοπεδίου.

Σε πρώτη φάση, η εγκατάσταση θα επικεντρωθεί στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας (στο σημείο συμβολής με την Βασιλέως Κωνσταντίνου) και τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Στο δεύτερο φάση, θα επεκταθεί σε πολλά σημεία της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος, καλύπτοντας περιοχές με συχνά ατυχήματα που συνδέονται με παραβάσεις στα κόκκινα φανάρια.

Οι κάμερες θα ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του κόκκινου φαναριού, καταγράφοντας οχήματα που κινούνται με ταχύτητα έως 250 χλμ./ώρα. Η τεχνολογία δημιουργεί μια εικονική γραμμή στο οδόστρωμα, καταγράφοντας παραβάσεις.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο αποθηκεύονται, περιλαμβάνοντας πληροφορίες όπως οι πινακίδες κυκλοφορίας, η ημερομηνία και η ώρα της παράβασης.

Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την έκδοση προστίμου 700 ευρώ στους παραβάτες, συμβάλλοντας στην ασφαλή κυκλοφορία και την τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Συνηθίζεις να περνάς με πορτοκαλί φανάρι; Μάθε το πρόστιμο!

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!