NEA

ΗΠΑ: Με νέους δασμούς θα αντιμετωπίσουν τα κινέζικα

H κυβέρνηση Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες συζητά την αύξηση των δασμών σε ορισμένα κινεζικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρικών οχημάτων, ανέφερε αργά την Τετάρτη η Wall Street Journal, επικαλούμενη άτομα που γνωρίζουν το θέμα. 

Τα κινεζικά αυτοκίνητα αντιμετωπίζουν εισφορά 25% που επιβλήθηκε κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και επεκτάθηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συζητά ξανά τους δασμούς της εποχής Τραμπ σε κινεζικά αγαθά περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων με στόχο να ολοκληρώσει μια μακροχρόνια αναθεώρηση των δασμών στις αρχές του επόμενου έτους, πρόσθεσε η εφημερίδα. 

Η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο μείωσης των δασμών σε ορισμένα κινεζικά καταναλωτικά προϊόντα που οι αξιωματούχοι δεν βλέπουν ως στρατηγικά σημαντικά, επιπλέον των πιθανών αυξήσεων στα προϊόντα καθαρής ενέργειας, ανέφερε η εφημερίδα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!