NEA

Τα πήρε όλα κι έφυγε και η Hyundai από την Ρωσία – Πούλαγε 6 αυτοκίνητα τον μήνα

H νοτιοκορεάτικη αυτοκινητοβιομηχανία Hyundai Motor ανακοίνωσε την Τρίτη ότι πουλά το μοναδικό εργοστάσιό της στη Ρωσία, το οποίο βρίσκεται σε αδράνεια από τον Μάρτιο του 2022 μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία. 

«Η Hyundai Motor Company πραγματοποίησε  συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, για να εγκρίνει ένα σχέδιο πώλησης όλων των μετοχών της στη (θυγατρική) Hyundai Motor Manufacturing Rus (HMMR LLC) στην Art-Finance LLC», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

«Η Hyundai κάνει επί του παρόντος τις τελικές διευθετήσεις με την Art-Finance για να οριστικοποιηθούν οι λεπτομέρειες της συμφωνίας», πρόσθεσε.

Η ρωσική κυβερνητική επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με την πώληση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε ξένες εταιρείες στη χώρα «έχει δώσει τη συγκατάθεσή της», ανέφερε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αρμόδιος για τη βιομηχανία Ντένις Μαντούροφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.

Το εργοστάσιο της Hyundai στην Αγία Πετρούπολη, που εγκαινιάστηκε το 2010, ανέστειλε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2022, επικαλούμενος δυσκολίες στην προμήθεια εξαρτημάτων από την έναρξη του πολέμου.

Οι πωλήσεις της νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας μειώθηκαν στη Ρωσία, όπου η Hyundai πούλησε 45.000 οχήματα πέρυσι, έναντι μέσου όρου 200.000 ετησίως προηγουμένως, σύμφωνα με την Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων (AEB).

Τον Αύγουστο, οι μηνιαίες πωλήσεις της έπεσαν στο ιστορικό χαμηλό των έξι οχημάτων, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Ρώσος αγοραστής θέλει να ξαναρχίσει την παραγωγή στο εργοστάσιο της Αγίας Πετρούπολης «το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο κ. Manturov την Τρίτη.

Τις τελευταίες δεκαετίες, αρκετοί διεθνείς όμιλοι αυτοκινήτων έχουν εγκατασταθεί στη Ρωσία για να επωφεληθούν από τη ζωτικότητα της οικονομίας της χώρας, αλλά πολλά από αυτά τα εργοστάσια χρειάστηκε να κλείσουν.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!