NEA

Νέο ρεκόρ παραδόσεων για την Tesla το 2023

Η Tesla αναμένεται να έχει καταγράψει μια εντυπωσιακή χρονιά, με περίπου 1,82 εκατομμύρια παραδοθέντα ηλεκτρικά οχήματα, αντιπροσωπεύοντας αύξηση 37% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Παρά την επιτυχία, ο CEO Elon Musk πρέπει να αντιμετωπίσει την πρόκληση της μη επίτευξης του φιλόδοξου στόχου των 2 εκατομμυρίων παραδόσεων λόγω πιέσεων στη ζήτηση και αυξημένου ανταγωνισμού.

Για να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις, η Tesla προχώρησε σε μείωση των τιμών σε όλη τη γκάμα των οχημάτων της παγκοσμίως, ιδίως στην Κίνα, όπου οι τοπικοί ανταγωνιστές κερδίζουν έδαφος.

Παρόλα αυτά, ο πόλεμος τιμών και η μείωση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα οδήγησαν άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Ford, να αναθεωρήσουν τα σχέδια τους για την ηλεκτροκίνηση.

Παρά τη διπλασιασμένη μετοχή της φέτος, η Tesla αντιμετωπίζει προκλήσεις, καθώς πλησιάζει το τέλος των ομοσπονδιακών φορολογικών πιστώσεων στις ΗΠΑ και τον πρόωρο τερματισμό του γερμανικού προγράμματος επιδότησης για ηλεκτρικά οχήματα.

Κάτι που μπορεί να απαιτήσει περαιτέρω μείωση των τιμών το 2024, παρά την πιθανή ανακούφιση από τη μείωση των επιτοκίων και του κόστους των μπαταριών.

Παρά την πρόβλεψη των αναλυτών για 2,2 εκατομμύρια παραδόσεις το επόμενο έτος, υπάρχουν ανησυχίες ότι τα πρόσφατα Cybertruck και ανανεωμένο Model 3 ενδέχεται να μην ενισχύσουν σημαντικά τη ζήτηση, αφού τοποθετούνται περισσότερο ως image-makers μοντέλα παρά ως mainstream.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!