NEA

Ο Elon Musk έχει πάρει στα σοβαρά την BYD

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης το 2011, ο Elon Musk είχε μειδιάσει για τις δυνατότητες της BYD.

Σήμερα, όμως, οι καταστάσεις έχουν αλλάξει, καθώς η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD ετοιμάζεται να ξεπεράσει την Tesla ως ο κορυφαίος παραγωγός ηλεκτρικών οχημάτων παγκοσμίως.

Τα πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων δείχνουν πως η BYD βρίσκεται μόλις λίγα χιλιάδες αυτοκίνητα πίσω από την Tesla, σηματοδοτώντας μια εξαιρετική επίτευξη για την εταιρεία.

Αναμένεται όχι μόνο να κατακτήσει την κορυφή στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες, αλλά και να εισέλθει στην πρώτη 10άδα των συνολικών πωλήσεων αυτοκινήτων παγκοσμίως.

Η επιτυχία της BYD οφείλεται σε κυβερνητικά κίνητρα στην Κίνα και σε ένα ανταγωνιστικό κόστος παραγωγής.

Αυτή η άνοδος συντελεί στο να την θέσει μπροστά από ονόματα όπως οι Suzuki, Ford, Honda, GM, Renault-Nissan-Mitsubishi, Stellantis, Hyundai, Volkswagen και ακόμα και την Toyota.

Παρότι η BYD δεν έχει εισέλθει ακόμα ενεργά στην ευρωπαϊκή αγορά, οι επιδόσεις της στην Κίνα και η φιλοδοξία της υπόσχονται να δημιουργήσουν μια σοβαρή ανταγωνιστική πίεση στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!