NEAPINED

3 λόγοι που μπορούν να αναβάλλουν τη μεταβίβαση ενός αυτοκινήτου

Μπορεί μια αγοραπωλησία αυτοκινήτου να στραβώσει την τελευταία στιγμή για ασήμαντο λόγο που δεν έχετε υπολογίσει; Μπορεί είναι η απάντηση και μάλιστα για λόγο που δεν πάει το μυαλό σας. 

Έχετε καταλήξει στο αυτοκίνητο που θα αγοράσετε, έχετε συνεννοηθεί με τον αγοραστή για το ραντεβού της πληρωμής και της παραλαβής του αυτοκινήτου και πάτε σε ένα ΚΕΠ ή ακόμα και ψηφιακά μόνοι σας κάνετε τη συναλλαγή. Όλα βαίνουν καλώς…

Μεταφορά χρημάτων: Τι ποσά μπορείτε να μεταφέρετε σε μια μέρα;

Έρχεται η ώρα της πληρωμής: Έχετε σκεφτεί πόσα χρήματα μπορεί να μεταφέρετε από τον λογαριασμό σας στον λογαριασμό του αγοραστή; Εδώ, λοιπόν, είναι το πρώτο αγκάθι που πρέπει να έχετε υπολογίσει από πριν.

Λόγου του ενθουσιασμού για την αγορά του αυτοκινήτου σας, δεν έχετε υπολογίσει πόσα χρήματα μπορείτε να μεταφέρετε ψηφιακά, αλλά και πόσα χρήματα μπορείτε να σηκώσετε  από το ATM με την κάρτα σας…

Προφανώς, δεν είναι λόγος για να ματαιωθεί η πώληση, αλλά έχεις φτάσει στην πηγή και πρέπει να μεταφέρεις την πώληση στον γκισέ των τραπεζών για να γίνει η μεταφορά των χρημάτων.

Ταυτότητα έχετε;

Ένας άλλος παράγοντας που μπορεί να σκοντάψει μια πώληση είναι η ταυτότητα. Δεν αρκεί στο ΚΕΠ η ταυτότητα σας που έχετε κατεβάσει μέσω του GOV.gr.

Το ΚΕΠ ζητάει την πλαστική που έχετε στο φυσικό σας πορτοφόλι. Θα μου πείτε, μα εδώ το ψηφιακό κράτος έχει κάνει άλματα. Στην πράξη άλλα ισχύουν τελικά. Η ψηφιακή ταυτότητα τελικά είναι για να ταξιδεύεις με αεροπλάνο στην Ελλάδα…

Στο σημείο αυτό να επισημανθεί ότι χρήσιμο είναι πριν πάτε σε ΚΕΠ για τη μεταβίβαση, πάρτε ένα τηλέφωνο για να δείτε ότι είναι ανοικτό… Πολλά συμβαίνουν.

Βεβαίωση τελών έχετε;

Στο μεταξύ θα πρέπει να μην ξεχάσετε να έχετε και τη βεβαίωση τελών για τη χρονιά που το πουλάτε το όχημα σας. Ωστόσο, εδώ κρύβεται μια παγίδα.

Εάν έχετε βρει το τρέχον  διάστημα τον αγοραστή και η προθεσμία για τα τέλη πληρωμής τους είναι τα τέλη Φεβρουαρίου και εσείς θεωρείτε ότι θα πάρετε με ένα κλικ τη βεβαίωση του 23,  τότε την πατήσατε…

Πρέπει να πληρώσετε τα τέλη του 24 για να πάρετε τη βεβαίωση για τα τέλη του 23. 

Οπότε θα πρέπει να έχετε συνεννοηθεί με τον νέο αγοραστή ότι θα πρέπει να επιβαρυνθεί με αυτή την δαπάνη. Προσοχή, είναι μια λεπτομέρεια που μπορεί να ακυρώσει μια πώληση, ειδικά αν μιλάμε για οχήματα μεγάλου κυβισμού. 

Σε κάθε περίπτωση μια αγοραπωλησία αυτοκινήτου θέλει την προσοχή της για να μη φτάσετε στη βρύση να πιείτε νερό και την τελευταία στιγμή να αναβάλετε την απόλαυση σας για την επόμενη μέρα ή ακόμα και τελείως…

Ακολουθούν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για μια μεταβίβαση οχήματος:

  • Άδεια κυκλοφορίας Ι.Χ. οχήματος (πρωτότυπη και φωτοτυπία)
  • Ισχύον ΚΤΕΟ (δελτίο τεχνικού ελέγχου), εφόσον υποχρεούται να διαθέτει το όχημα. (πρωτότυπο και φωτοτυπία)
  • Αίτηση Μεταβίβασης Οχήματος
  • Κυριότητα (πράξη εξόφλησης) εάν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο (δηλ. το είχε αγοράσει με δόσεις).
  • Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο, πωλητή και αγοραστή
  • ΑΦΜ αγοραστή
  • Παραστατικό Τράπεζας για την καταβολή του τέλους μεταβίβασης και του τέλους αδείας του οχήματος. Στην αιτιολογία μην ξεχάσετε να αναγράψετε την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος
  • Βεβαίωση από την αρμόδια ΔΟΥ περί μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.

Ειδικά για εταιρίες χρειάζεται και το καταστατικό με τις τροποποιήσεις του, όπου αναφέρονται Δ.Σ., Διαχειριστές, Διάρκεια, Έδρα, Σκοπός (εταιρίες ΟΕ και ΕΕ) ή ΦΕΚ ίδρυσης και ΦΕΚ εκπροσώπων με τις τροποποιήσεις τους (εταιρίες ΕΠΕ και ΑΕ)

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!