NEAPINED

Στην τελική ευθεία το νέο VW Golf

Η CES σηκώνει αυλαία στο Λας Βέγκας, η Volkswagen αποκάλυψε τις πρώτες εικόνες του ανανεωμένου Golf με ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο του GTI, ενώ ταυτόχρονα διέρρευσε και μια πιο καθαρή εικόνα.

Το facelift Golf θα έχει μια ανανεωμένη σχεδίαση, με ανεπαίσθητες αλλά αισθητές αναβαθμίσεις στο αμάξωμα, όπως μια φρέσκια εκδοχή της μάσκας, επανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα και προφυλακτήρα, νέα μοτίβα στα φώτα και μερικά άλλα στοιχεία που θα το διαφοροποιούν από το απερχόμενο μοντέλο.

Με το λανσάρισμα να ξεκινά αυτή την άνοιξη, το Golf 2024 σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο, καθώς γιορτάζει τα 50 χρόνια από τότε το είδαμε για πρώτη φορά, ξεπερνώντας τα 37 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως, καθιστώντας το πιο δημοφιλές αυτοκίνητο όλων των εποχών στην Ευρώπη.

Πηγή φωτογραφίας: autocar.co.uk

Το επερχόμενο Golf επιδιώκει να ξεπεράσει τις κριτικές για το εσωτερικό της τρέχουσας γενιάς του, εστιάζοντας στη βελτίωση της εργονομίας, της ποιότητας και της λειτουργικότητας.

Έτσι, το επανασχεδιασμένο ταμπλό φιλοξενεί μια μεγαλύτερη κεντρική οθόνη αφής 12,9 ιντσών και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,4 ιντσών, που συνδυάζονται με την πιο πρόσφατη έκδοση λογισμικού MIB της VW.

Ένα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό είναι η ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT στο σύστημα MIB, προσφέροντας βελτιωμένες επιλογές μενού, ταχύτερες εντολές και οθόνες υψηλότερης ανάλυσης.

Ο φωνητικός βοηθός IDA που βασίζεται στο ChatGPT επιτρέπει στους χρήστες να αλληλοεπιδρούν με το αυτοκίνητο πιο φυσικά, επιτρέποντας ένα ευρύτερο φάσμα φωνητικών εντολών, καθιστώντας την οδηγική εμπειρία πιο διαισθητική και ελκυστική.

Μια βασική αλλαγή είναι η αντικατάσταση των απτικών χειριστηρίων του τιμονιού του Golf με παραδοσιακά φυσικά κουμπιά, που θυμίζουν την έβδομη γενιά Golf, η οποία αναγνωρίζεται ως κορυφαία στην ιστορία του μοντέλου.

Στο εσωτερικό εισάγεται επίσης το Atrilur, ένα ανακυκλωμένο υλικό παρόμοιο με το Alcantara, στις ανώτερες εκδόσεις, τονίζοντας τη δέσμευση της Volkswagen για ποιοτική κατασκευή.

Σε απάντηση στα σχόλια των χρηστών, οι ευαίσθητες μπάρες αφής για τον έλεγχο του κλιματισμού είναι πλέον φωτιζόμενες, βελτιώνοντας τη χρηστικότητα κατά τη νυχτερινή οδήγηση. Οι πρόσθετες βελτιώσεις περιλαμβάνουν νέες επιλογές τροχών, χρωμάτων και μια σειρά υλικών που στοχεύουν στην αναβάθμιση της εσωτερικής πολυτέλειας του Golf.

Η γκάμα των κινητήρων του Golf θα συνεχίσει ως είχε με κάποιες βελτιώσεις και αναβαθμίσεις. Οι οποίες στις εκδόσεις eHybrid και GTE PHEV περιλαμβάνουν έναν καθαρότερο βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες και αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία έως και 100 χιλιόμετρα.

Στη βάση θα υπάρχει ο 1.000άρης TSI, ενώ θα συνεχίσουν οι εκδόσεις με κινητήρα 2.0 TDI και 2.0 TSI.

Συγκεκριμένα, το Golf, βασισμένο πάντα στη μεταβλητή πλατφόρμα MQB Evo, θα διατηρεί την κορυφαία οδική συμπεριφορά του και θα προσθέτει υβριδική τεχνολογία στον κινητήρα 1.5 eTSI.

Θα έχει τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας, απενεργοποίηση κυλίνδρων και 20 περιστασιακούς ίππους από το 48βολτο σύστημα. Η ισχύς τους είναι στους 130 ή στους 150 ίππους, με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Η Volkswagen επιβεβαίωσε την απουσία επιλογής χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων (τουλάχιστον από το GTI), επικαλούμενη αβεβαιότητες γύρω από τους κανονισμούς εκπομπών Euro 7 κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του facelift.

Η απόφαση ευθυγραμμίζεται με την προτίμηση για τα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων, με περίπου το 95% των σημερινών μοντέλων GTI να προδιαγράφεται με αυτόματο κιβώτιο.

Η επόμενη, ολοκαίνουργια γενιά του Golf που θα δούμε κάπου το 2026, όπως και μελλοντικά μοντέλα της VW, θα βασίζονται στη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα SSP. Ωστόσο, λόγω της χαλάρωσης του Euro 7 η τωρινή ενδέχεται να πωλείται παράλληλα για αρκετά χρόνια.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!