NEA

Το Volvo ES90 θα είναι μία ηλεκτρική ναυαρχίδα

Η Volvo, μία από τις πιο αποφασιστικές εταιρίες στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, θα προχωρήσει στην επέκταση της γκάμας της με την προσθήκη μιας ηλεκτρικής λιμουζίνας.

Η εταιρεία έχει ήδη κατακτήσει έναν ισχυρό ρόλο στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων με τα επιτυχημένα μοντέλα XC40 και C40, και συνεχίζει την πορεία της με τα αναμενόμενα μοντέλα EX90, EX30 και το πολυμορφικό EM90.

Η προσεχής προσθήκη στη σειρά της Volvo είναι η ηλεκτρική λιμουζίνα με την ονομασία ES90, η οποία αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της στις αντιπροσωπείες το 2025. Τεχνολογικά, η ES90 θα παρουσιάζει ομοιότητες με το ήδη αγαπημένο μοντέλο EX90, διατίθεται με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες και τετρακίνηση.

Η μπαταρία του ES90 αναμένεται να διαθέτει εντυπωσιακή χωρητικότητα 111 kWh, προσφέροντας εξίσου υψηλή αυτονομία που αγγίζει τα 600 χιλιόμετρα. Παρά τα εντυπωσιακά αυτά νούμερα, παραμένει ανοικτό το ερώτημα σχετικά με την τεχνολογία τάσης, είτε 400V είτε 800V.

Συνεπώς, η Volvo συνεχίζει να πρωτοπορεί με τη δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων που συνδυάζουν απόδοση και αυτονομία. Σύμφωνα με την παράδοση της εταιρείας, αναμένεται να παρουσιαστεί και μια εκδοχή στέισον του ES90.

Παρόλα αυτά, παραμένουν ανοικτά τα ερωτηματικά για τους ηλεκτρικούς διαδόχους των S60 και V60, δείχνοντας ότι η Volvo διατηρεί τον στόχο της για ολοκληρωμένη εξέλιξη στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!