NEAPINED

Το ηλεκτρικό της Sony κινείται με χειριστήριο από PS5

Με την ονομασία Afeela, το EV έκανε αρχικά το ντεμπούτο του στην περσινή CES και έχει υποστεί αρκετές βελτιώσεις καθώς πλησιάζει στην παραγωγή που θα ξεκινήσει το 2025.

Η στιγμή που ξεχώρισε στην παρουσίαση του Afeela στη CES ήταν η μοναδική προσέγγιση που ακολούθησε η Sony για να φέρει το αυτοκίνητο στη σκηνή.

Ο Izumi Kawanishi, πρόεδρος και COO της Sony Honda Mobility, επέλεξε μια αντισυμβατική οδήγηση χρησιμοποιώντας ένα χειριστήριο από Playstation 5. Με ακρίβεια, ο Kawanishi παρουσίασε τις δυνατότητες του Afeela, οδηγώντας το ηλεκτρικό σεντάν στη σκηνή της CES, γοητεύοντας το κοινό με τη συγχώνευση της τεχνολογίας παιχνιδιών και της καινοτομίας στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε σχέση με το concept, το ηλεκτρικό σεντάν διαθέτει παραδοσιακούς πλευρικούς καθρέφτες στη θέση των καμερών, έναν διακριτικά επανασχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα με σπόιλερ και προβολείς με πιο έντονο και καμπυλωτό σχήμα.

Οι κολόνες είναι αισθητά παχύτερες, ενώ στο πίσω μέρος, ένα μαύρο διακοσμητικό πάνω από την πινακίδα κυκλοφορίας και ένα νέο στοιχείο που προεξέχει από τον προφυλακτήρα προσθέτουν μια πιο σύγχρονη νότα.

Το εσωτερικό του Afeela, το οποίο παρουσιάστηκε αρχικά ως Vision-S concept στη CES 2020, έχει υποστεί επίσης σημαντικές αναβαθμίσεις.

Η καμπίνα, στην οποία κυριαρχούν οι οθόνες, διαθέτει τώρα έναν αναθεωρημένο καθρέφτη, ένα διακριτικά ανασχεδιασμένο yoke τιμόνι και δύο ασύρματες θέσεις φόρτισης smartphone.

Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι μια κάμερα τοποθετημένη στην κορυφή του ταμπλό, που φαίνεται να παρακολουθεί τις ενέργειες του οδηγού.

Πίσω από το αμάξωμα, το Afeela διαθέτει μια διάταξη δύο ηλεκτρομοτέρ, προσφέροντας λειτουργία τετρακίνησης. Ο μπροστινός και ο πίσω κινητήρας 241,5 ίππων (συνολική ισχύς στους 483 ίππους) τροφοδοτούνται με ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 91,0 kWh.

Οι επιλογές φόρτισης περιλαμβάνουν φόρτιση συνεχούς ρεύματος DC με ισχύ έως 150 kW και φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος AC που φτάνει τα 11 kW.

Το Afeela αναμένεται να είναι διαθέσιμο για προπαραγγελίες το 2025, ενώ η παραγωγή θα ξεκινήσει το ίδιο έτος. Οι πελάτες της Βόρειας Αμερικής μπορούν να αναμένουν τις παραδόσεις από τις αρχές του 2026.

Για όσους ανυπομονούν να γνωρίσουν το Afeela πριν κυκλοφορήσει στους δρόμους, μια εικονική εμπειρία θα είναι δυνατή στο Gran Turismo 7 μέσω μιας επερχόμενης ενημέρωσης αργότερα μέσα στο έτος.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!