NEA

Έτσι οδηγούμε σε συνθήκες κακοκαιρίας [video]

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημοσίευση ενός ενημερωτικού βίντεο που περιλαμβάνει χρήσιμες συμβουλές για τη διατήρηση της οδικής ασφάλειας κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.

Η υφυπουργός Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, επεσήμανε τη σημασία της συμμόρφωσης με αυτές τις συμβουλές προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των οδηγών και των επιβατών.

Με την προειδοποίηση για συνθήκες κακοκαιρίας, η κ. Αλεξοπούλου κάλεσε τους πολίτες να ακολουθήσουν τις συμβουλές που περιέχονται στο βίντεο που δημοσίευσε το υπουργείο. Η έμφαση της υποψήφιας για τον τομέα των Μεταφορών έγκειται στην ανάγκη για ειδική προσοχή τόσο από τους οδηγούς όσο και από τους επιβάτες κατά τη διάρκεια δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Το συνοπτικό βίντεο περιλαμβάνει απλές και χρήσιμες οδηγίες που αφορούν την οδική ασφάλεια, ενισχύοντας την ευαισθητοποίηση για τη σημασία της πρόληψης ατυχημάτων. Η υπουργός προέτρεψε το κοινό να ακολουθήσει αυτές τις οδηγίες προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια και η ομαλή λειτουργία των οχημάτων κατά τη διάρκεια περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Τέλος, η κ. Αλεξοπούλου υπογράμμισε τη σημασία της συλλογικής προσπάθειας για τη διασφάλιση της ασφάλειας όλων, καλώντας τους πολίτες να συμμορφωθούν με τις οδηγίες και να συνεργαστούν για το κοινό καλό.

Τις μέρες με κακοκαιρία για την Οδική μας ασφάλεια είναι σημαντικά τα εξής:

  • Μειώνουμε ταχύτητα και διατηρούμε μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας.
  • Αποφεύγουμε τις λακκούβες με νερά, τα ρυάκια.
  • Μειώνουμε ταχύτητα ειδικά όταν αντιμετωπίζουμε ισχυρούς ανέμους.
  • Δεν επιχειρούμε να διασχίσουμε χείμαρρους.
  • Διοχετεύουμε παγωμένο αέρα στα τζάμια για να μη θολώνουν.
  • Σε ομίχλη ανάβουμε τα ειδικά φώτα και ακολουθούμε τη δεξιά διαγράμμιση.
  • Αν τα καιρικά φαινόμενα είναι ακραία, αποφεύγουμε να ξεκινήσουμε ή σταματάμε κάπου με ασφάλεια ωσότου κοπάσουν.
  • Φροντίζουμε να έχουμε ελαστικά σε καλή κατάσταση, υαλοκαθαριστήρες, σύστημα θέρμανσης και όλες τις λάμπες φώτων σε λειτουργία.
  • Έχουμε σύστημα επιπλέον πρόσφυσης (χιονοκουβέρτες, αλυσίδες) στο όχημα.
  • Αν εκτάκτως σταματήσουμε σε μη προβλεπόμενο σημείο, χρησιμοποιούμε προειδοποιητικό τρίγωνο και ανακλαστικό γιλέκο.
  • Κόβουμε ταχύτητα για να διευκολύνουμε τα αδέσποτα ή άγρια ζώα που μπορεί να είναι εξαντλημένα, πεινασμένα, ξεπαγιασμένα

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!