NEA

Ποιος θα πάρει το στέμμα στην αρένα με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα για φέτος;

Η μάχη για την κυριαρχία στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων διαμορφώνεται ως ένας αγώνας μεταξύ δύο κολοσσών, της Tesla και της BYD, σύμφωνα με το Bloomberg Intelligence.

Παρότι η Tesla βρέθηκε πίσω από την BYD στις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων το τελευταίο τρίμηνο, η αμερικανική εταιρεία αναμένεται να διατηρήσει την πρωτοπορία σε ετήσια βάση έως το τέλος της δεκαετίας.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Volkswagen δεν θα αναδειχθεί πλέον ως ο κύριος διεκδικητής στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων, παρά τις φιλόδοξες προσπάθειές της. Εντούτοις, αναμένεται ότι τα οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να κυριαρχούν στα κέρδη της βιομηχανίας αυτοκινήτων.

Η αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα στον τομέα αυτόν αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω μείωση των τιμών, με την Tesla να είναι σε θέση να επωφεληθεί από αυτήν την εξέλιξη. Παράλληλα, οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες ενδέχεται να ανακάμψουν από το 2027 και μετά, με τις νέες πλατφόρμες που ετοιμάζουν για αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα.

Η αντίληψη του Bloomberg για την παρουσία της Volkswagen στα ηλεκτρικά έχει υποστεί σημαντική επιδείνωση τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Από τον προβληματισμό του Michael Dean τον Ιούνιο του 2022 ότι η γερμανική εταιρεία θα ξεπεράσει την Tesla το 2024, η πραγματικότητα φαίνεται να διαφέρει σημαντικά από τις προβλέψεις.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!