NEA

Hertz: Αλλάζει τα ηλεκτρικά με συμβατικά αυτοκίνητα

Η Hertz, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στον χώρο της ενοικίασης αυτοκινήτων, προχωράει σε μια αναπάντεχη εξέλιξη για την αμερικανική αγορά.

Αυτή η εξέλιξη αφορά στην πώληση περίπου 20.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τον αμερικανικό της στόλο και να τα αντικαταστήσει με παραδοσιακά αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο λόγος που αναφέρεται για αυτήν την αλλαγή είναι το υψηλό κόστος επισκευής που σχετίζεται με τα ηλεκτρικά οχήματα και λιγότερο η χαμηλή ζήτηση σε αρκετές Πολιτείες.

Αν και η Hertz είχε αρχικά φιλόδοξα σχέδια για την ενσωμάτωση μεγάλου αριθμού ηλεκτρικών οχημάτων, όπως Tesla και Polestar, στην γκάμα ενοικιάσεών της, η πραγματικότητα έδειξε μια αλλαγή κατεύθυνσης.

Το κύριο αίτιο αναφέρεται στα σημαντικά έξοδα που σχετίζονται με τις συγκρούσεις και τις ζημιές των ηλεκτρικών οχημάτων, επηρεάζοντας την οικονομική αποδοτικότητα της επιλογής τους.

Η Hertz είχε θέσει ως στόχο την προσθήκη 100.000 μοντέλων Tesla Model 3 στην γκάμα ενοικιάσεών της έως το τέλος του 2022. Ωστόσο, παρά την αρχική ανακοίνωση της συμφωνίας ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντιμετώπισε προκλήσεις στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Η επιλογή της Hertz να εγκαταλείψει τα ηλεκτρικά αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εταιρείες ενοικίασης.

Όπως η Sixt, ανάμεσα σε αυτές που έχουν προηγουμένως αποσύρει τα Tesla από τα οχήματά τους λόγω της σημαντικής απομείωσης της αξίας τους, καταλήγοντας όμως να διατηρούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα της κινεζικής BYD.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!