NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Η κινεζική BYD θα είναι ο επίσημος χορηγός του Euro 2024

Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία BYD θα είναι ο επίσημος χορηγός του Euro-2024 που θα διεξαχθεί από τις 14 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου στη Γερμανία, ανακοίνωσε η UEFA, διαδεχόμενος έτσι τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ως συνεργάτης κινητικότητας του τουρνουά.

«Ο παγκόσμιος ηγέτης στα νέα ενεργειακά οχήματα θα παρέχει ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε διάφορους εταίρους σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά», ανέφερε η UEFA σε δήλωση.

«Αυτή η συνεργασία είναι σε πλήρη συμφωνία με την επιθυμία της UEFA να προωθήσει ένα πιο πράσινο και πιο βιώσιμο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», σημειώνει ο διευθυντής μάρκετινγκ του ευρωπαϊκού οργανισμού, Guy-Laurent Epstein, όπως αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

Το 2021, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου χορηγήθηκε από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen και το 2016 από τη νοτιοκορεάτικη Hyundai-Kia.

Το 2023, η BYD θα αναδειχθεί Νο1 στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο, μπροστά από την Tesla.

Για πρώτη φορά παρέδωσε περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους από τον αντίπαλό της στις ΗΠΑ.

Θα μπορούσε να διατηρήσει την πρώτη θέση για κάποιο χρονικό διάστημα χάρη στην ισχυρή υποστήριξη των κινεζικών αρχών στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!