NEAPINED

Πως η Ευρώπη θα ανακόψει τους Κινέζους

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε αναζήτηση τρόπων για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης παρουσίας των κινέζικων αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ευρώπη, παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζονται ακόμα και από ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι υπεύθυνοι της ΕΕ συνεχίζουν αποφασιστικά τις προσπάθειές τους για να περιορίσουν την εξάπλωση των κινέζικων αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι ερευνητές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επικεντρώνονται σε αναλύσεις των κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών BYD, Geely και SAIC, στο πλαίσιο μιας έρευνας που διαρκεί 13 μήνες και ξεκίνησε τον Οκτώβριο.

Στόχος αυτής της έρευνας είναι να αξιολογήσει εάν πρέπει να επιβληθούν δασμοί για την προστασία των Ευρωπαίων κατασκευαστών ηλεκτρικών οχημάτων.

Η έρευνα, που χαρακτηρίζεται ως ένδειξη προστατευτισμού, έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ της ΕΕ και της Κίνας. Επικεντρώνεται στο εάν τα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, επωφελούμενα από κρατικές επιδοτήσεις, επηρεάζουν αθέμιτα την ευρωπαϊκή αγορά.

Τα οχήματα κινεζικής κατασκευής αποτελούν προς το παρόν το 8% της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στην ΕΕ. Προβλέπεται ότι αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί στο 15% έως το 2025. Επιπλέον, τα Κινεζικά ηλεκτρικά οχήματα συνήθως προσφέρονται σε τιμές περίπου 20% χαμηλότερες από τα αντίστοιχα της ΕΕ.

Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 11 Απριλίου και διεξάγεται σε μια περίοδο εντάσεων μεταξύ Κίνας και ΕΕ. Το γεγονός ότι η Κίνα έχει ξεκινήσει και αυτή έρευνα για τα προϊόντα που εισάγονται από την ΕΕ αποτελεί έναν ακόμα παράγοντα που εντείνει τις διενέξεις.

Ενώ η κατάσταση εξελίσσεται, οι κινεζικοί κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων επιδιώκουν να επεκταθούν διεθνώς, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα αυξημένο ανταγωνισμό στην εσωτερική αγορά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!