NEA

13,5 εκ. ευρώ πλήρωσαν το 2023 οι ασφαλισμένοι για την πληγή των ανασφάλιστων οχημάτων

Την επιτακτική ανάγκη να δοθεί τέλος στη μακρόχρονη ανοχή του κράτους απέναντι στα ανασφάλιστα οχήματα, καθώς και τη γενικότερη προσαρμογή των οδηγών στις απαιτήσεις της νομοθεσίας ανέδειξε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε σε ένα ευρύ ρεπορτάζ σχετικά με τον νέο ηλεκτρονικό φάκελο οχημάτων, την κατάσταση που επικρατεί σήμερα σχετικά με τη συνέπεια των οδηγών για το ΚΤΕΟ, την ασφάλιση, και όποια άλλη υποχρέωση αφορά στα οχήματα.

Στον ηλεκτρονικό φάκελο οχημάτων, MyAuto, θα περιλαμβάνονται τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας, αν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί, στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, το αποτέλεσμα του Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) και η ημερομηνία του επόμενου ελέγχου καθώς και στοιχεία ασφάλισης.

Ειδικά για τα ανασφάλιστα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε πως, με βάση τα στοιχεία από το Επικουρικό Ταμείο, τα οχήματα αυτά ανέρχονται σε 520.000, ενώ τόνισε πως παρότι ο νόμος για τα ανασφάλιστα υπάρχει εδώ και 10 χρόνια,  δεν εφαρμόζεται.

“Χρειάζεται μία διαρκής διασταύρωση”, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. και πρόσθεσε πως από τη στιγμή που κάποιο όχημα εμφανίζεται πλέον στη νέα πλατφόρμα, MyAuto, ανασφάλιστο θα πρέπει να πηγαίνει κατευθείαν το πρόστιμο στην εφορία.

Όπως εξήγησε, μόνο το 2023 το Επικουρικό Ταμείο πλήρωσε για ανασφάλιστα οχήματα 13,5 εκ. ευρώ, χρήματα τα οποία πληρώνουν οι ασφαλισμένοι.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι σε περίπτωση εμπλοκής σε τροχαίο με ανασφάλιστο όχημα, για την καταβολή της αποζημίωσης θα χρειαστούν 3 έως 5 χρόνια.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!