NEA

Sixt: Ξεφορτώνεται τα Tesla, αγοράζει Stellantis

Η Stellantis ανακοίνωσε ένα τεράστιο συμβόλαιο με τη Sixt, τη μεγαλύτερη εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων στην Ευρώπη, αφού αυτή αποφάσισε να αποσύρει τα Tesla από το στόλο της λόγω της απαξίωσης της μεταπωλητικής αξίας.

Η συμφωνία καλύπτει παραγγελία 250.000 αυτοκινήτων, περιλαμβάνοντας μοντέλα με εσωτερική καύση, plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά από διάφορες μάρκες του γκρουπ Stellantis, όπως Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Fiat, Jeep, Opel, Peugeot, RAM και Maserati.

Η συμφωνία, που ανέρχεται σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, προβλέπει παραδόσεις που θα ξεκινήσουν αυτό το τρίμηνο και θα εκτείνονται στα επόμενα τρία χρόνια. Τα οχήματα θα καλύψουν τους στόλους ενοικίασης της Sixt στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Η επιλογή της Sixt να αντικαταστήσει σταδιακά τα Tesla στον στόλο της επηρεάστηκε από τις μειώσεις των τιμών της Tesla, που επηρέασαν την αξία μεταπώλησης των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων της.

Παράλληλα, η Sixt έχει ήδη υπογράψει συμφωνία με την κινεζική BYD για την αγορά έως και 100.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2022, στο πλαίσιο του στόχου της να εξηλεκτρίσει το 90% του ευρωπαϊκού στόλου της έως το τέλος της δεκαετίας.

Με αυτές τις κινήσεις, η Stellantis ενισχύει τη θέση της στην αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων και συμβάλλει στην προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Προβληματισμός επικρατεί για την Tesla, η οποία δεν προστατεύει τους πελάτες της όσο αφορά τη μεταπωλητική αξία. Αντίθετα, οι υποψήφιοι αγοραστές μπορούν να είναι χαρούμενοι με τις τιμές των Tesla να μειώνονται συνεχώς.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!