NEA

Σπρώχνουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στο Σικάγο λόγω αδυναμίας φόρτισης

Το ψύχος πλήττει ανελέητα την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, με πολικές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τα όρια του φυσιολογικού για την εποχή.

Στο Σικάγο, το Κολόμπους και τη Νέα Υόρκη, ο υδράργυρος έχει πέσει κάτω από τους -20 βαθμούς Κελσίου, καθιστώντας τη ζωή ανθρώπων και οχημάτων ιδιαίτερα δύσκολη.

Η κακοκαιρία δεν επηρεάζει μόνο τους ιθύνοντες αλλά και τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων, οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα φόρτισης λόγω των ακραίων πολικών θερμοκρασιών.

Οι αντιπρόσωποι της προηγμένης τεχνολογίας δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στην κρίση, με τα ηλεκτρικά οχήματα να μην μπορούν να φορτίσουν και να μένουν ακινητοποιημένα σα νεκρά ρομπότ.

Οι οδηγοί εκφράζουν την απογοήτευσή τους, καθώς η φόρτιση που συνήθως διαρκεί 45 λεπτά, τώρα απαιτεί τρεις ώρες ή και περισσότερο, όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεο από το Fox 32.

Ένας από αυτούς περιγράφει την κατάσταση ως ανυπόφορη, δηλώνοντας πως βρίσκεται εδώ και περισσότερο από πέντε ώρες προσπαθώντας να φορτίσει το αυτοκίνητό του, ενώ άλλοι οδηγοί αναφέρουν ότι είδαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα να απομακρύνονται με γερανό εξαιτίας της αδυναμίας φόρτισης.

Οι πολικές θερμοκρασίες έχουν θέσει σε δοκιμασία όχι μόνο την ανθρώπινη αντοχή αλλά και την τεχνολογική πρόοδο, αποκαλύπτοντας τα όρια των ηλεκτρικών οχημάτων σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Κάτι που σίγουρα προβληματίζει όσους ζουν σε περιοχές με μεγάλο ψύχος και που εξετάζουν την προοπτική να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!