MUST_READNEAPINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ανθρωποειδή ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη μπαίνουν στην παραγωγής των αυτοκινήτων

Τα ρομπότ χρησιμοποιούνται ήδη σε διάφορες φάσεις της γραμμής παραγωγής. Έρχονται όμως τα ανθρωποειδή που με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης θα περιορίσουν ακόμη περισσότερο την ανθρώπινη ύπαρξη.

Ακόμη και αν το σενάριο του θρίλερ επιστημονικής φαντασίας «The Creator» ακούγεται εξωπραγματικό, μας υποδεικνύει τα νέα δεδομένα που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) και τους κινδύνους που εγκυμονούν.

Ειδικότερα για όσους θα βλέπουν στα επόμενα χρόνια να χάνουν τις δουλειές τους και να τους αντικαθιστά ένα TN λογισμικό. Ή ακόμη χειρότερα όταν στο μέλλον θα βλέπουν την θέση τους να παίρνει ένα ανθρωποειδές, όπως αυτά που έχει ήδη παρουσιάσει ο Elon Musk. Ή αυτά που ήδη εξελίσσουν και άλλοι κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Πρόσφατα, η BMW ανακοίνωσε μια σημαντική επένδυση στον τομέα της ρομποτικής, ανακοινώνοντας τη συνεργασίας της με τη νεοσύστατη εταιρεία ρομποτικής Figure. Αυτή η συνεργασία καθιστά τη BMW τον πρώτο μεγάλο πελάτη της Figure, προβάλλοντας την ανάπτυξη ανθρωποειδών ρομπότ που λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη.

Η Figure, με έδρα της το Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια, έχει αφιερωθεί στη δημιουργία ρομπότ που υπόσχονται όχι μόνον ευελιξία, ακρίβεια και ταχύτητα, αλλά και συμπεριφορά παρόμοια με αυτήν των ανθρώπων.

Αυτή η εξέλιξη ανταγωνίζεται άμεσα τα ρομπότ της Tesla, και η BMW προσχωρεί στη λίστα των αυτοκινητοβιομηχανιών που επενδύουν σε αυτήν την καινοτόμο τεχνολογία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Figure, Μπρεντ Άντκοκ, αποκάλυψε ότι η αρχική φάση της συνεργασίας θα ξεκινήσει με έναν περιορισμένο αριθμό ρομπότ, τα οποία θα επεκταθούν σύμφωνα με τους στόχους παραγωγικότητας.

Τα ρομπότ αυτά, με την ονομασία Optimus Gen 2, έχουν σχεδιαστεί για ασφαλή συνεργασία με τους ανθρώπους, και η BMW προορίζεται να τα ενσωματώσει στο εργοστάσιό της στο Spartanburg της Νότιας Καρολίνας.

Η εκπαίδευση των ρομπότ θα ολοκληρωθεί σε 12-24 μήνες, προτού αρχίσουν να λειτουργούν στις γραμμές παραγωγής. Αυτή η κίνηση συμβαδίζει με τις τάσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, όπου οι εταιρείες εξετάζουν την ενσωμάτωση ανθρωποειδών ρομπότ για επικίνδυνες εργασίες στις γραμμές παραγωγής.

Η απόφαση της BMW να υιοθετήσει αυτήν την τεχνολογία συμβαδίζει με την ευρύτερη εξέλιξη στον χώρο, όπου εταιρείες όπως η Tesla και η Hyundai με την Boston Dynamics εξετάζουν τη χρήση ανθρωποειδών ρομπότ στις εγκαταστάσεις τους.

Ο Elon Musk εκτιμά ότι μέχρι το 2040, ένα δισεκατομμύριο ανθρωποειδή ρομπότ θα λειτουργούν παγκοσμίως, σηματοδοτώντας την αλλαγή προς ένα πιο αυτοματοποιημένο μέλλον στην κατασκευή αυτοκινήτων.

Σήμερα στο εργοστάσιο της BMW στο Spartanburg απασχολούνται περίπου 11.000 εργαζόμενοι. Πόσοι λέτε από αυτούς να έχουν χάσει την δουλειά τους μέσα στην επόμενη δεκαετία;

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ρομπότ της BMW που μοιάζουν με ανθρώπους να περπατούν και να εκτελούν με ακρίβεια διάφορες εργασίες, όπως η χρήση μιας καφετιέρας Keurig.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!