PINEDΑΓΩΝΕΣ

Grand Prix στη Μαδρίτη το 2026 – Τέλος η Βαρκελώνη

Η Μαδρίτη θα επιστρέψει στον καλεντάρι της Formula 1 το 2026, αφού η ισπανική πρωτεύουσα υπέγραψε δεκαετές συμβόλαιο.

Η τάση της Formula 1 να απομακρύνεται από τις παραδοσιακές πίστες αγώνων προς τις πίστες πόλεων θα συνεχιστεί. Μόλις σήμερα (23 Ιανουαρίου), τα αφεντικά της F1 και οι αξιωματούχοι της Μαδρίτης ανακοίνωσαν ότι το ισπανικό GP θα μεταφερθεί από τη Βαρκελώνη στην πρωτεύουσα από το 2026, με το συμβόλαιο να υπογράφεται για δέκα χρόνια.

Το νέο σιρκουϊ πόλης εκτείνεται σε 5,47 χιλιόμετρα και αποτελείται από υπάρχοντες δρόμους, όπως ισχύει στο Μαϊάμι, στο Μπακού, στο Μονακό κ.α. Ως τοποθεσία επιλέχθηκε το εκθεσιακό κέντρο, που απέχει 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης, ενώ η διαδρομή από το αεροδρόμιο θα διαρκεί μόλις πέντε λεπτά.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι το 90% των επισκεπτών θα μπορούν να φτάσουν στην πίστα γρήγορα και με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι πρώτοι αγώνες αναμένεται να έχουν χωρητικότητα 110.000 φιλάθλων, ενώ σχεδιάζεται να αυξηθεί σε 140.000 θεατές κατά τα πρώτα πέντε χρόνια της σύμβασης.

Η πίστα, η οποία δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τη FIA, περιλαμβάνει 20 στροφές διαφορετικών ταχυτήτων και θα οδηγείται δεξιόστροφα. Οι αρχικές προσομοιώσεις δείχνουν ότι οι οδηγοί θα χρειάζονται περίπου 1:32,4 λεπτά για έναν γύρο, με μέση ταχύτητα 218 χλμ./ώρα. Κάτι που τοποθετεί τη Μαδρίτη στο μέσο όρο σε σύγκριση με άλλες πίστες.

Η ποικιλία χάραξης οδηγεί τους οδηγούς δύο φορές μέσα από σήραγγες κάτω από έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο. Υπάρχουν επίσης σχέδια για την κατασκευή εγκαταστάσεων με έναν πύργο αγώνα για τον έλεγχο των αγώνων, γραφεία, θεωρείο VIP και χώρους ψυχαγωγίας.

Σε αντίθεση με άλλες πίστες πόλης, η Μαδρίτη υπόσχεται μοναδικές τηλεοπτικές εικόνες με οπτικά στιγμιότυπα. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί οπαδοί πιθανώς θα λυπηθούν για την εγκατάλειψη της πίστας της Βαρκελώνης, όπου διεξήχθησαν πολλές μάχες της Formula 1.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπεύθυνοι της πίστας Circuit de Catalunya εξακολουθούν να αναζητούν λύσεις για τη συνέχιση της στη F1, η οποία διεξάγεται χωρίς διακοπή από το 1991, και μετά το 2025.

Το αφεντικό της F1, Stefano Domenicali, ανυπομονεί ήδη για τη μετακόμιση στην πρωτεύουσα και τονίζει ότι η Μαδρίτη είναι μια πόλη με πολύ αθλητισμό και πολιτισμό.

Με την πρότασή τους, οι υπεύθυνοι εστιάζουν στο όραμα της Formula 1 για ένα πολυήμερο θέαμα με αθλητισμό και ψυχαγωγία που θα προσφέρει στους οπαδούς τη μέγιστη δυνατή ψυχαγωγική αξία και ταυτόχρονα θα αντιπροσωπεύει την καινοτομία και τη βιωσιμότητα.

Κάτι ενδιαφέρον ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Formula 1 αγωνίζεται στο σπίτι του Carlos Sainz. Μεταξύ 1968 και 1981, το κορυφαίο μηχανικόνητο σπορ είχε διεξαχθεί 9 φορές στο Circuit de Madrid Jarama, μια παλιά πίστα που βρίσκεται 30 χιλιόμετρα βόρεια του κέντρου της πόλης και επομένως ακόμη πιο μακριά από τη νέα πίστα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!