NEAPINED

Αυτά είναι τα microcars της ελληνικής αγοράς

Μικρή αλλά όχι ανύπαρκτη καταγράφεται η αποδοχή από το ελληνικό κοινό των οχημάτων της μικροκινητικότητας, που τα τελευταία τρία χρόνια έχουν έλθει και στην Ελλάδα φιλοδοξώντας να αποτελέσουν το αντίπαλο δέος στις  παραδοσιακές εργοστασιακές φίρμες.

Με όπλο το γεγονός ότι τα περισσότερα εξ αυτών δεν χρειάζονται δίπλωμα για να τα οδηγήσει κανείς (σωστό ή λάθος είναι αντικείμενο για εκτενές ρεπορτάζ), αλλά και την ευκολία χρήσης λόγω του μεγέθους αλλά και της εύκολης φόρτισης, δειλά-δειλά έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους.

Πλεονέκτημα, δεν μπορεί να πει κανείς ότι είναι η τιμή διάθεσης τους, καθώς κάθε άλλο παρά φτηνά είναι. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόσφατο Microlino εκκινεί από 15.900 ευρώ στην έκδοση 6 kWh. Στη συγκεκριμένη παρουσίαση περιλαμβάνουμε τα λιγότερα γνωστά microcars, όπως είναι το δημοφιλές Citroen Ami.

Microlino

Το  Microlino προσφέρεται στην Ελλάδα αποκλειστικά από την Kosmoride και το δίκτυο καταστημάτων της, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας που υπέγραψε η Kosmocar. Σχεδιασμένο στην Ελβετία από τους Wim, Oliver και Merlin Ouboter, την οικογένεια πίσω από το διάσημο σκούτερ Micro Kickscooter, το Microlino είναι το αποτέλεσμα μιας καινοτόμου προσέγγισης, πιο οικολογικής και λιγότερο ογκώδους από τα αυτοκίνητα.

Το Microlino είναι ένα ελαφρύ ηλεκτρικό όχημα κατηγορίας L7e με δύο θέσεις, αυτονομία έως και 230 χλμ., μέγιστη ταχύτητα 90 χλμ./ώρα και χωρητικότητα πορτμπαγκάζ 230 λίτρα. Είναι το πρώτο όχημα αυτής της κατηγορίας που παράγεται με μονοκόκ πλαίσιο.

Το Microlino παρέχεται με καλώδιο φόρτισης Type 2 και μπορεί να φορτιστεί σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο φόρτισης, σε AC wallbox ή με μια πρίζα σπιτιού σε μόλις 4 ώρες. Χάρη στο περιορισμένο του βάρος περίπου 500 κιλών, ο μικρός ηλεκτροκινητήρας δεν θα δυσκολευτεί να μεταφέρει τους δύο επιβάτες του και το φορτίο του πορτμπαγκάζ όπου θέλουν, κάνοντας την οδήγηση του Microlino απόλαυση. Η τιμή εκκίνησης του είναι 15.900€ για την έκδοση 6kWh.

Aixam Minauto

Το Minauto είναι ένα όχημα της  γαλλικής Aixam που για πάνω από 40 χρόνια ασχολείται με τα ελαφριά οχήματα. Η εταιρεία διαθέτει ένα πυκνό δίκτυο διανομής τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ευρώπη: 130 αντιπρόσωποι στη Γαλλία και 600 κατανεμημένοι σε 12 ευρωπαϊκές χώρες.

Το Minauto προσφέρει  χώρο για δύο επιβάτες και τις αποσκευές τους. Μια προσεγμένη καμπίνα που εκμεταλλεύεται στο έπακρο τον εσωτερικό χώρο, με  αποθηκευτικό χώρο για τα προσωπικά σας αντικείμενα και ένα σχετικά μεγάλο πορτμπαγκάζ. Η τιμή εκκίνησης του είναι τα 11.950 ευρώ.

Ecocar και ecocar Pocco  

Το Ecocar και το ecocar Pocco  ανήκουν στην ελληνική εταιρία Ecosun η οποία  δραστηριοποιείται για 25 και πλέον  χρόνια στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Eco-Car: Το Eco-Car έχει μήκος μόλις 224,5 εκατοστά, πλάτος 129 εκατοστά και 157 εκατοστά ύψος και προσφέρει θέσεις για δύο άτομα. Η τιμή ξεκινά από τα 13.700 ευρώ με το microcar να έχει ισχύ 4 KW, τελική στα 60 km/h και αυτονομία από 120 μέχρι 300 km, ανάλογα με την επιλογή στο θέμα μπαταρία.

ecocar Pocco: Το ecocar Pocco είναι ένα ηλεκτρικό όχημα κατηγορίας L7e με μήκος 3.015 χλστ. και τελική ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα. Διαθέτει ηλεκτρικό μοτέρ 10 kW  και κοστίζει 16.650 ευρώ.

YOYO

Το XEV YOYO είναι ένα όχημα της ΧΕV, της  ιταλο-κινέζικης εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών μικρό-αυτοκινήτων, με έδρα το Χονγκ Κονγκ και το Τορίνο.Στην Ελλάδα το μοντέλο της, το XEV YOYO το εισάγει η Σπανός Α.Ε. Το XEV YOYO έχει αυτονομία 150 km.

Μάλιστα προσφέρει ένα σύστημα εναλλαγής μπαταριών. Μόλις εξαντληθεί η αρθρωτή μπαταρία των 10,3 kWh, μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί και να αντικατασταθεί με μια πλήρως φορτισμένη, με απλό, γρήγορο και απόλυτα ασφαλή τρόπο.

Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την κατάσταση της μπαταρίας και την τοποθεσία του οχήματος από όπου και αν βρίσκεστε με την αποκλειστική μας εφαρμογή YOYO. H τιμή για το XEV YOYO εκκινεί από 17.000 ευρώ.

KITTY

Το XEV Kitty είναι ένα ακόμα όχημα της XEV, που έχει μήκος 2.365 χιλιοστά πλάτος  1400 χιλιοστά και 1680 mm ύψος.

Όπως καταλαβαίνετε πρόκειται για ένα λιλιπούτειο όχημα που φιλοδοξεί να παρκάρει και στα πλέον δύσκολα μέρη. Προσφέρεται με μπαταρία τριαδική λιθίου, αυτονομίας 150 km και έχει τελική ταχύτητα 80 km/h.

BEEV-3

Το BEEV-3, όπως και το BEEV-2, αλλά και το BEEV-Pickman  προσφέρονται από ελληνική αντιπροσωπεία που εδρεύει στα γλυκά νερά Αττικής και διαφημίζει ότι οι μπαταρίες τους κατασκευάζονται στη χώρα μας από την εν λόγω αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου, η οποία διαθέτει εξειδίκευση στον συγκεκριμένο τομέα.

Το BEEV-3,  προσφέρεται με μπαταρίες λιθίου  9.0 kWh ή και 11.1 kWh για αυξημένη αυτονομία. Μάλιστα η τελική του ταχύτητα είναι έως και 70χλμ/ώρα. Στο μεταξύ υπόσχεται κόστος μετακίνησης 0.8€ στα 100χλμ. Σε ό,τι αφορά την τιμή, αυτή προ επιδότησης (συμ/νου ΦΠΑ 24%) έκδοσης “Basic” ανέρχεται σε 8.750 ευρώ.

BEEV-2

Το BEEV-2 έχει διαστάσεις (ΜxΠxΥ) 2300x1000x1510mm, η ισχύς του είναι ισχύς στα 2kW (4500rpm) και έχει τελική ταχύτητα 25 ή 45χλμ/ώρα. οδηγείται από 16 ετών, με δίπλωμα μοτοποδηλάτου ή και χωρίς καν δίπλωμα (έκδοση των 25χλμ/ώρα). Η τιμή προ επιδότησης του (συμ/νου ΦΠΑ 24%) έκδοσης “Basic” είναι στα 6.990 ευρώ.

BEEV-Pickman

Το BEEV-Pickman  είναι ένα  επαγγελματικό microcar κατηγορίας L7e-CU.Διαθέτει φόρτωση έως και 600 κιλά και αυτονομία έως και 300χλμ.   Η τιμή προ επιδότησης του (μη συμ/νου ΦΠΑ 24%) έκδοσης “Basic” είναι στα 14.500 ευρώ.

Μετά από κάθε τέτοιο αφιέρωμα ένα είναι το ερώτημα: Αξίζει να επενδύσει κανείς ένα σημαντικό πόσο σε τέτοιας φιλοσοφίας οχήματα; Η απάντηση ωστόσο εξαρτάται από την οικονομική άνεση του καθενός εξ υμών, αλλά και τι ανάγκες θα κληθούν να καλύψουν αυτά τα οχήματα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Αξίζουν τα χρήματα τους όταν αυτά συγκριθούν με σύγχρονα οχήματα κατηγορίας Α; Η απάντηση είναι δική σας.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!