NEA

Υποχρεωτικός περιοριστής μέγιστης ταχύτητας;

Η Καλιφόρνια εξετάζει μια νέα νομοθεσία που θα εφαρμόζει τεχνολογικά μέσα για τον περιορισμό της ταχύτητας στα αυτοκίνητα, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η οδική ασφάλεια.

Το νομοσχέδιο, που προτάθηκε από τον γερουσιαστή Σκοτ Γουάινερ με αριθμό 961, θέτει τον περιορισμό της ταχύτητας σε 16 χλμ/ώρα πάνω από το όριο για τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάζονται από το έτος 2027 και μετά.

Με απλά λόγια, αν το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο είναι στα 110 χλμ./ώρα, τότε η μέγιστη ταχύτητα ενός οχήματος θα περιορίζεται στα 126 χλμ./ώρα.

Η πρόταση του Γουάινερ περιλαμβάνει τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, τεχνολογίας GPS και ενσωματωμένων καμερών στα οχήματα, με σκοπό τον εντοπισμό και την αποτροπή υπερβολικών ταχυτήτων.

Η τεχνολογία αυτή θα προειδοποιεί τους οδηγούς για πιθανές υπερβολές της ταχύτητας και ενδεχομένως θα περιορίζει την ταχύτητα του οχήματος, με στόχο την ενίσχυση της συνολικής οδικής ασφάλειας.

Παρά τις ανησυχίες που εκφράζονται για πιθανή υπερβολική κυβερνητική παρέμβαση, ο Γουάινερ υποστηρίζει ότι η επιβολή των ορίων ταχύτητας αποτελεί ζωτικό κομμάτι της προσπάθειας για τη δημόσια ασφάλεια, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που συνεπάγεται η υπέρβαση των ορίων αυτών.

Παρόλο που το νομοσχέδιο βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, αναμένεται να υποβληθεί σε αξιολόγηση από επιτροπές την άνοιξη, αντιμετωπίζοντας πιθανές αντιδράσεις από διάφορες ομάδες πριν ενδεχομένως εγκριθεί ως νόμος.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!