NEA

Ντεμπούτο μέσα στη χρονιά για τη νέα Bugatti

Οι φαν της Bugatti μπορούν να περιμένουν την άφιξη ενός νέου μοντέλου στα μέσα του 2024, που θα σηματοδοτήσει μεγάλες αλλαγές στην εταιρία.

Η διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία, έχοντας λανσάρει μόνο δύο μοντέλα στην εποχή του Volkswagen Group -τη Veyron το 2005 και την Chiron το 2016- ετοιμάζεται για την παρουσίαση της πιο πρόσφατης της δημιουργίας της.

Ενώ οι εικασίες είναι πολλές σχετικά με την κινητήρια δύναμη που θα κινεί αυτό το πολυτελές όχημα, η Bugatti παραμένει σιωπηλή σχετικά με τις λεπτομέρειες του κινητήρα, αυξάνοντας την προσμονή.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν τη διατήρηση ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, αν και μάλλον αποχαιρετούμε τον εμβληματικό W16. Η Mistral roadster και η Bolide είναι τα τελευταία μοντέλα που θα διαθέτουν αυτό το quad-turbo μηχανολογικό θαύμα των 8,0 λίτρων.

Όσον αφορά τον διάδοχο, αντικρουόμενες αναφορές κάνουν λόγο για την ελάχιστη πιθανότητα ενός έναν ατμοσφαιρικό V16 χωρητικότητας 8,3 λίτρων που εξελίχθηκε από τη Cosworth μέχρι έναν μικρότερο κινητήρα, όπως ο V12 της Lamborghini Revuelto ή ο V8 του VW Group. Το βέβαιο είναι ότι η νέα Bugatti θα είναι υβριδική, όπως επιβεβαιώθηκε από στελέχη της εταιρείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Bugatti-Rimac, Mate Rimac, υπόσχεται εκπλήξεις, δίνοντας έμφαση σε πρωτόγνωρα χαρακτηριστικά και σε ένα έντονα εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης με επίκεντρο έναν αποδοτικό κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ο πρώην διευθυντής σχεδιασμού της Bugatti, Achim Anscheidt, διαβεβαιώνει ότι το επερχόμενο μοντέλο, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2021, θα ξεπεράσει τις προσδοκίες, χαρακτηρίζοντάς το με μία λέξη: εκπληκτικό!

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό της, η νέα Bugatti θα βασίζεται σε ένα νέο πλαίσιο, καθιστώντας την ενδεχομένως ακόμα πιο αποκλειστική από τις Chiron και Veyron, με τις φήμες για την παραγωγή να κάνουν λόγο για περιορισμένες μονάδες.

Σε μία ιδιωτική εκδήλωση τον Νοέμβριο του 2023 παρουσίασε το πρωτότυπο μοντέλο σε επιλεγμένους συνεργάτες, ενώ η παγκόσμια πρεμιέρα αναμένεται σε λίγους μήνες. Ωστόσο, οι παραδόσεις σε πελάτες έχουν προγραμματιστεί για το 2026, επιτρέποντας στην Bugatti να ολοκληρώσει την παραγωγή των περιορισμένων εκδόσεων των μοντέλων Mistral και Bolide.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!