NEA

Νέο ρεκόρ για την Toyota χάρη στα υβριδικά

Το 2023 αναδείχθηκε ως μια ακόμη επιτυχημένη χρονιά για την Toyota, καθώς κατέγραψε ρεκόρ πωλήσεων για τέταρτη συνεχή χρονιά, διατηρώντας τη θέση της ως η αυτοκινητοβιομηχανία με τις υψηλότερες πωλήσεις.

Παρά τις επικρίσεις για την καθυστερημένη είσοδο στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, η επιτυχία της Toyota εντοπίζεται στα υβριδικά της μοντέλα.

Από το σύνολο των 11.233.039 πωληθέντων οχημάτων, μόλις 104.018 ήταν ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία, παρουσιάζοντας αύξηση 325,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Παρόλα αυτά, αυτές οι πωλήσεις αντιπροσώπευαν μόλις το 0,926% του συνόλου των πωλήσεων της Toyota κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικής χρονιάς.

Το σύνολο των πωλήσεων BEV της Toyota έχει τετραπλασιαστεί σε διάστημα ενός έτους, αλλά εξακολουθεί να είναι ωχρό σε σύγκριση με την Tesla (παραδόθηκαν 1,81 εκατομμύρια ηλεκτρικά αυτοκίνητα) και την κινεζική BYD (1,57 εκατ. μονάδες).

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Toyota Times, ο πρόεδρος Akio Toyoda εκφράζει την πεποίθησή του για την επιβίωση των κινητήρων εσωτερικής καύσης, προβλέποντας πως τα υβριδικά οχήματα (HEV), τα ηλεκτρικά οχήματα με κυψέλες καυσίμου (FCEV) και οι κινητήρες υδρογόνου θα καταλαμβάνουν περίπου 70% του μεριδίου της αγοράς.

Παράλληλα, η Toyota διατηρεί τη δέσμευσή της για την έρευνα και ανάπτυξη εναλλακτικών λύσεων, εκφράζοντας πίστη σε συνθετικά καύσιμα και δοκιμάζοντας πρωτότυπα με κινητήρες υδρογόνου.

Αν και ο όμιλος Volkswagen παρουσίασε αύξηση 12% στις συνολικές παραδόσεις το 2023, φτάνοντας τα 9,24 εκατομμύρια μονάδες, υπερέβη την Toyota στις πωλήσεις ηλεκτρικών, με περίπου 770.000 οχήματα μηδενικών εκπομπών να αντιστοιχούν στο 8,3% των συνολικών παραδόσεων, σημειώνοντας αύξηση 1,4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο νοτιοκορεατικός όμιλος Hyundai-Kia διατήρησε την τρίτη θέση στο βάθρο, με 7,3 εκατομμύρια πωλήσεις το 2023 (+6,7%).

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!