NEA

Τεχνολογική αναβάθμιση για το Audi Q7

Η Audi παρουσιάζει το αναβαθμισμένο Audi Q7, ενισχύοντας τη θέση του ως ναυαρχίδα στην κατηγορία των οικογενειακών SUV.

Ο νέος σχεδιασμός του αμαξώματος αναδεικνύει τον ισχυρό χαρακτήρα του, ενώ οι πρωτοποριακοί προβολείς HD Matrix LED με τεχνολογία ψηφιακού φωτισμού προσφέρουν επιβλητική παρουσία με εξατομικευμένες ψηφιακές υπογραφές ημέρας.

Για πρώτη φορά, τα πίσω φώτα OLED παρέχουν τέσσερα επιλέξιμα μοτίβα, προσθέτοντας στην εμφάνιση εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Με νέες ζάντες, χρώματα και διακοσμητικά ένθετα, το Q7 αναβαθμίζεται σε ένα ευέλικτο SUV με υψηλό επίπεδο προσαρμοστικότητας.

Η αναβάθμιση προέρχεται από μια επιτυχημένη ιστορία παραγωγής, όπου το Q7 έχει καθιερωθεί ως ένα πολυτάλαντο SUV. Με μήκος πάνω από πέντε μέτρα, εντυπωσιακή εμφάνιση και χώρους για έως και επτά επιβάτες, αποτελεί τη ναυαρχίδα της κατηγορίας των SUV.

Η σύγχρονη γλώσσα σχεδιασμού της μάρκας ενσωματώνεται πλήρως στο Q7, με έντονα κάθετα ένθετα στη μάσκα Singleframe. Οι εκδόσεις S line ξεχωρίζουν με πλευρικές εισαγωγές αέρα και σπορ εμφάνιση.

Η ενισχυμένη γκάμα εξοπλισμού περιλαμβάνει επιπρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως οι στάνταρ γκρι ραφές στα καθίσματα και νέα σχέδια ζαντών. Το Audi virtual cockpit αναβαθμίζεται, παρουσιάζοντας λειτουργίες όπως η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και οι online πληροφορίες για τους φωτεινούς σηματοδότες.

Στην ελληνική αγορά διατίθεται η έκδοση 50 TDI quattro που αποδίδει 286 ίππους και 600 Nm ροπής. Όσο για τα 0-100 χλμ./ώρα αυτά καλύπτονται σε μόλις 6,1 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική φτάνει τα 241 χλμ./ώρα.

O κινητήρας συνεργάζεται με το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο tiptronic, τη μόνιμη τετρακίνηση quattro και το ήπιο υβριδικό σύστημα, το οποίο μπορεί να μειώσει την κατανάλωση καυσίμου έως και κατά 0,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Τα βασικά στοιχεία του mild hybrid συστήματος είναι μια μπαταρία ιόντων λιθίου και μια μίζα ιμάντα/ γεννήτριας (BAS). Σε ταχύτητες μεταξύ 55 και 160 χλμ./ώρα και όταν ο οδηγός παίρνει το πόδι του από το γκάζι, το Q7 μπορεί να κινείται με προσωρινά απενεργοποιημένο τον κινητήρα για έως και 40 δευτερόλεπτα.

Το αναβαθμισμένο Audi Q7 αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά την άνοιξη του 2024, ενισχύοντας τη φήμη του ως το κορυφαίο SUV στην κατηγορία του.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!