NEA

H Volvo ξεφορτώνεται την Polestar

Η Volvo Cars ανακοίνωσε επίσημα τη λύση των οικονομικών της δεσμών με την Polestar, εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων που ιδρύθηκε σε συνεργασία με την κινεζική εταιρεία Geely, μέσα σε ένα περιβάλλον δυσκολιών στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων.

Η απόφαση αυτή, που προέκυψε από την αξιολόγηση της συμμετοχής της Volvo στην Polestar, περιλαμβάνει το ενδεχόμενο πώλησης των μετοχών της στην Polestar, με την Geely να αναδεικνύεται ως πιθανός αγοραστής.

Η ανακοίνωση αυτή, που προέκυψε από την οικονομική έκθεση της Volvo για το 2023, αποτελεί αντίδραση στην αδυναμία της Polestar να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις της σουηδικής εταιρείας.

Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής, η Volvo θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των μοντέλων της επόμενης γενιάς και εξετάζει τη δυνατότητα πώλησης των μετοχών της στην Polestar, ενώ η Geely αναμένεται να ενισχύσει τον ρόλο της στην Polestar με πλήρη λειτουργική και οικονομική υποστήριξη.

Παρά τον οικονομικό διαχωρισμό, η Volvo δηλώνει ότι σκοπεύει να διατηρήσει στενή συνεργασία με την Polestar στον τομέα της έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και στην κατασκευή και τις υπηρεσίες μετά την ενδεχόμενη πώληση.

Η ανακοίνωση αυτή επέφερε άνοδο 40% στην τιμή των μετοχών της Volvo, αποτυπώνοντας τη θετική ανταπόκριση των επενδυτών στην εν λόγω κίνηση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!