PINEDΑΓΩΝΕΣ

Οι λόγοι που οδήγησαν τον Lewis Hamilton να πάει στη Ferrari

Ο Lewis Hamilton έσπασε τη σιωπή του μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στην ομάδα της Ferrari Formula 1.

Σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο Instagram, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έδωσε μια πιο εμπεριστατωμένη και προσωπική άποψη για την απόφαση να εγκαταλείψει τη Mercedes, την ομάδα του τα τελευταία 11 χρόνια.

Ο Χάμιλτον ξεκίνησε αναγνωρίζοντας τη δίνη των συναισθημάτων που βίωσε τις τελευταίες ημέρες και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τα απίστευτα χρόνια στη Mercedes. Επιβεβαίωσε ότι θα ενταχθεί στη Ferrari το 2025, εκπληρώνοντας ένα μακρόχρονο παιδικό όνειρο να οδηγήσει με το εμβληματικό κόκκινο της Ferrari.

Ο Βρετανός οδηγός παραδέχτηκε ότι η αποχώρηση από τη Mercedes ήταν μια απίστευτα δύσκολη απόφαση, δεδομένης της σχέσης του με την ομάδα από τότε που ήταν 13 ετών.

Αναγνώρισε τον κομβικό ρόλο που έπαιξε η Mercedes στην καριέρα του, από τις ημέρες του στα καρτ με την υποστήριξη της ομάδας McLaren που υποστηρίζεται από τη Mercedes μέχρι την επίτευξη πρωτοφανούς επιτυχίας στη Formula 1.

Ο Χάμιλτον εξέφρασε υπερηφάνεια για τα επιτεύγματα που πέτυχαν μαζί, συμπεριλαμβανομένης της κατάρριψης ρεκόρ και της πιο επιτυχημένης συνεργασίας οδηγού/ ομάδας στην ιστορία της F1.

Απέτινε φόρο τιμής στον Toto Wolff για τη φιλία, την καθοδήγηση και την ηγεσία του, καθώς και στη μνήμη του αείμνηστου Niki Lauda, ενός σημαντικού υποστηρικτή καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής του.

Αναλογιζόμενος την απόφαση να ενταχθεί στη Ferrari, ο Hamilton έκανε παραλληλισμούς με τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν εξέπληξε τον κόσμο της F1 υπογράφοντας με τη Mercedes, αφήνοντας τη McLaren.

Τόνισε τον ενθουσιασμό του να κάνεις ένα άλμα πίστης στο άγνωστο, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι αυτή η νέα ευκαιρία με τη Ferrari θα φέρει νέες προκλήσεις και επιτεύγματα.

Παρά τη μελλοντική προοπτική, ο Χάμιλτον διαβεβαίωσε τους οπαδούς ότι η άμεση εστίασή του είναι στην επερχόμενη σεζόν με τη Mercedes.

Τόνισε την ακλόνητη δέσμευσή του, την αυξημένη φυσική κατάσταση και την αυξημένη συγκέντρωση, δηλώνοντας αποφασισμένος να βοηθήσει τη Mercedes να εξασφαλίσει νίκες για άλλη μια φορά.

Ο Χάμιλτον ολοκλήρωσε την ανάρτησή του ευχαριστώντας τους υποστηρικτές του που συμμετείχαν στο ταξίδι του, εκφράζοντας την ελπίδα να συνεχίσει να τους κάνει περήφανους.

Καθώς θέτει τους στόχους του σε νέες προκλήσεις με τη Ferrari, παραμένει ευγνώμων για την αγάπη και τη θετική ενέργεια από όσους ήταν μαζί του σε όλη τη διάρκεια της αξιοσημείωτης καριέρας του.

Ποια θα είναι η αμοιβή του στη Ferrari;

Η μεταγραφή του Lewis Hamilton στη Ferrari έχει σηματοδοτήσει έναν ακόμα ιστορικό σταθμό στην καριέρα του Βρετανού οδηγού. Με ένα αστρονομικό ποσό 50 εκατομμυρίων δολαρίων ως βάση, το συμβόλαιο αυτό υπερβαίνει κατά πολύ τα ποσά που έλαβε στην προηγούμενη γερμανική του ομάδα.

Το 2023, ο Hamilton είχε λάβει 35 εκατομμύρια δολάρια χωρίς τα bonus. Ωστόσο, η πρόσφατη υπογραφή ενός συμβολαίου επέκτασης τον καθιστά φέτος πλουσιότερο κατά περίπου 45 εκατομμύρια. Αυτό το ποσό αποτελεί έναν ακόμα αναγνωρίσιμο καρπό των επιτευγμάτων και της δημοτικότητάς του στον χώρο της Formula 1.

Πέραν των οικονομικών πτυχών, η μεταγραφή αυτή έχει προκαλέσει αναστάτωση στους Ιταλούς, καθώς η αξία της Ferrari αυξήθηκε κατά 7 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο μόλις δημοσιεύτηκε η είδηση.

Αυτό αποτελεί σαφή ένδειξη της σπουδαιότητας και του κύρους που φέρνει ο Hamilton μαζί του στη νέα του ομάδα. Η επιρροή του όχι μόνο στην πίστα αλλά και στο οικονομικό τομέα της Formula 1 είναι πλέον καταλυτικός παράγοντας.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!