NEA

Ελαστικά Kumho Tire για όλες τις εποχές

Το Group ελαστικών KUMHO κατατάσσεται στο TOP 20 των κατασκευαστών ελαστικών, παγκοσμίως, σύμφωνα με την κατάταξη Top 75 του Tire Business, με πωλήσεις, ύψους 2,648€ δισ. ευρώ,  και εργοστάσια σε Κορέα, Αμερική, Κίνα, Βιετνάμ ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και η κατασκευή εργοστασίου στην Ευρώπη.

Τα ελαστικά της KUMHO, για επιβατικά αυτοκίνητα, SUVs, Vans, φορτηγά, λεωφορεία, διαθέτει, ήδη, ως αντιπρόσωπος και διανομέας, από τον Δεκέμβριο του 2022, στην Ελληνική αγορά, η εταιρεία ΕΜΑ Α.Ε, μέσω του καθιερωμένου εμπορικού δικτύου αντιπροσώπων της. Τα καταστήματα που διαθέτουν πανελλαδικά τα ελαστικά Kumho.

Η KUMHO Tire διαθέτει, επί του παρόντος, εννέα θυγατρικές εταιρείες και 12 υποκαταστήματα, σε 20 χώρες, ενώ, παράλληλα, εφαρμόζει δυναμικές στρατηγικές για την επέκταση της βάσης των πωλήσεών της στην Ε.Ε, στο πλαίσιο της οποίας υλοποιήθηκε και η νέα συνεργασία με την Ελληνική εταιρεία ΕΜΑ ΑΕ. 

Με ετήσια δυνατότητα παραγωγής 55+ εκατομμυρίων ελαστικών, η Kumho Tire αποτελεί έναν διεθνή Όμιλο, που έχει ως στόχο την κατασκευή ποιοτικών ελαστικών και αποστολή της να παρέχει, στους καταναλωτές των προϊόντων της, ασφαλείς και άνετες μετακινήσεις, μέσα από καινοτόμες τεχνολογίες και έξυπνες λύσεις αυτοκίνησης.

Ο πελατοκεντρικός χαρακτήρας της εταιρείας αναδεικνύεται και μέσα από την, για 14 έτη, Νο 1 κατάταξη στον Κορεάτικο Δείκτη Ικανοποίησης Πελατών (KCSI), στην κατηγορία για επιβατικά αυτοκίνητα.  Το 2022, η Kumho Tire πέτυχε αξιοσημείωτα αποτελέσματα, όπως αύξηση πωλήσεων κατά 37% και αύξηση με κερδών κατά 1,75 εκατ. δολαρίων περίπου, παρά τις δυσκολίες όπως η αστάθεια της διεθνούς κατάστασης και η παγκόσμια οικονομική ύφεση.

Τα προϊόντα της Kumho θεωρούνται υψηλής ποιότητας και διατίθενται σε πολύ λογικές τιμές. Η  μάρκα έχει ισχυρή φήμη και φανατικούς φίλους, οδηγούς κάθε είδους και στυλ. Σε σύγκριση με άλλες μάρκες, τα ελαστικά Kumho ξεχωρίζουν για την χρηστικότητα, την ανταπόκρισή τους σε διάφορες χρήσεις αλλά και την εμφάνισή τους.

Σε επίπεδο κόστους, συνήθως, τα ελαστικά Kumho είναι αρκετά φθηνότερα από άλλα επώνυμα premium ανταγωνιστικά μοντέλα, ενώ διαθέτουν μοναδικό σχεδιασμό πέλματος που χαρίζει μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Πώς όμως η Kumho συνδυάζει ποιότητα και λογικές τιμές; Πρώτον, η Kumho αξιοποιεί υπάρχουσες και αποδεδειγμένα cost efficient τεχνολογίες και, δεύτερον, δοκιμασμένες διαδικασίες παραγωγής που δεν απογειώνουν το κόστος, προσφέροντας σημαντικά οφέλη στον τελικό καταναλωτή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Kumho κατασκευάζει, επίσης, ελαστικά μηχανοκίνητου αθλητισμού, και συγκεκριμένα για Formula racing cars πίστας. 

Tα Kumho είναι πάντα μοναδικά στα μάτια των καταναλωτών, λόγω της φήμης τους στην αντοχή στην φθορά. Οι οδηγοί που τα εμπιστεύονται συχνά αναγνωρίζουν την μεγάλη χιλιομετρική απόδοση (ανάλογα πάντα με τη χρήση και την ισορροπημένη ή μη οδήγηση), κάνοντάς τα “value for money” προϊόντα εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Σε επίπεδο απόδοσης, τα Kumho χαρίζουν κορυφαία εμπειρία, πολύ καλό χειρισμό στις υψηλές ταχύτητες και ασφάλεια στο φρενάρισμα και στις στροφές. Σε  πιο τραχιές επιφάνειες, η μάρκα μπορεί να καλύψει όλες τις απαιτήσεις οδήγησης, καθώς στο ανώμαλο έδαφος, τα Kumho λειτουργούν με ασφάλεια και δίνουν εξαιρετική πρόσφυση. Στην άσφαλτο λειτουργούν ομαλά,  προσφέρουν άνεση και χαμηλό θόρυβο, για ευχάριστα και ανέμελα ταξίδια.

Σε τεχνολογικό επίπεδο, η KUMHO έχει αναπτύξει εξειδικευμένα κέντρα Έρευνας και Ανάπτυξης, που περιλαμβάνουν το KUMHO Akron Technical Center, στο Akron των Η.Π.Α., το KUMHO Europe Technical Center, στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας και το KUMHO China Technical Center στην Κίνα.

Αυτά, σε συνδυασμό με το κεντρικό τμήμα R&D στο Γκουανγκτζού της Κορέας, δημιουργούν καινοτομίες, με προηγμένο ερευνητικό ανθρώπινο δυναμικό και επιτρέπουν στην KUMHO να αναπτύξει ελαστικά παγκόσμιας κλάσης, με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καθώς η εταιρεία αναλαμβάνει πλήρως την εφαρμογή αειφόρων πολιτικών παραγωγής και διαχείρισης των δραστηριοτήτων της.

Στο επίπεδο των αλλαγών που επιφέρει η ηλεκτροκίνηση, η Kumho Tire ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της, μέσα από R&D ελαστικών για ηλεκτρικά οχήματα. H αύξηση της αποτελεσματικότητας και της καινοτομίας στη διαδικασία ανάπτυξης αυτών των προϊόντων προωθείται με την αξιοποίηση διπλού ψηφιακού συστήματος τεχνητής νοημοσύνης. Αποτέλεσμα, η παραγωγή φιλικών προς το περιβάλλον EV ελαστικών, με χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης και χαμηλής ρύπανσης, όπως η στιβαρή κατασκευή, η αντοχή στη φθορά και η αντοχή στην αυξημένη ροπή των ηλεκτρικών οχημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Kumho διευρύνει την γκάμα ελαστικών low wear / low emissions, με την παρουσίαση των μοντέλων  TA91 ev και HP71 ev, που είναι, πλέον, τα πιο εξειδικευμένα EV μοντέλα της μάρκας. Επιπλέον, τα φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα της Kumho Tire περιλαμβάνουν τα VS31, VA31 και ES31.

Κάποιες από τις έξυπνες τεχνολογίες που αξιοποιεί η Kumho είναι το ESCOT tension control, που βελτιώνει συνολικά την πρόσφυση, μέσω μια επίστρωσης στο πλευρικό τοίχωμα, στο πέλμα και στους ώμους, ενώ η γόμα περιέχει υλικό πυριτίου υψηλής ποιότητας, καουτσούκ και λάδι canola που σκληραίνει το ελαστικό, επιτρέποντάς να κινείται πιο αποτελεσματικά τον χειμώνα, στο νερό και σε επιφάνειες που γλιστρούν πολύ.

Παράλληλα η τεχνολογία «μικροπελμάτων» (microtreads) αναπτύχθηκε από την ίδια την Kumho και εξασφαλίζει τέλεια πρόσφυση και ασφαλή χειρισμό του οχήματος. Τα μικροπέλματα συνδυάζονται, σε ορισμένα μοντέλα, με βαθιές αυλακώσεις στο πέλμα, για περιορισμό του φαινομένου της υδρολίσθησης.

Συνοψίζοντας θα λέγαμε ότι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων Kumho είναι:

  • Υψηλή ευελιξία: Μπορούν να ικανοποιήσουν οδηγούς με πολλές διαφορετικές ανάγκες. 
  • Αειφορία: Επειδή είναι κατασκευασμένα από ένωση πυριτίου υψηλής ποιότητας, εξασφαλίζει  ανθεκτικότητα και υψηλή διάρκεια ζωής.
  • Τεχνολογία μείωσης θορύβου: Με τη βοήθεια αυτής της τεχνολογίας, κάθε διαδρομή γίνεται πιο ομαλή και άνετη.
  • Πολύ ικανοποιητική λειτουργία, σε στεγνές αλλά και βρεγμένες επιφάνειες.
  • Προσιτό κόστος

Απόδειξη της αφοσίωσης της KUMHO Tire στην καινοτομία, αποτελούν οι αλλεπάλληλες πρόσφατες διακρίσεις των προϊόντων της, σε διεθνείς θεσμούς,  όπως τα Γερμανικά “Red Dot Design Awards”, τα “iF Design Awards” και τα Αμερικανικά “International Design Excellence Awards”. Παράλληλα, η Kumho υποστηρίζει το brand με συμμετοχή σε σημαντικές διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, χορηγίες στο ποδόσφαιρο και το basketball και άλλες σημαντικές χορηγικές ενέργειες.

Περισσότερα για τα ελαστικά Kumho και για αυτά που διατίθενται στην ελληνική αγορά μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.kumho.gr/el/

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!