NEAPINED

Το Audi RS 6 Avant GT είναι ένα από τα ταχύτερα οικογενειακά ever!

Η Audi παρουσίασε την ειδική έκδοση RS 6 Avant GT που αποδίδει 630 ίππους και προκαλεί οποιοδήποτε οικογενειακό στέισον βάγκον.

Αυτό το εντυπωσιακό station wagon εμπνέεται από το RS 6 GTO concept, μια δημιουργία δώδεκα σπουδαστών που αντλεί έμπνευση από το εμβληματικό αγωνιστικό Audi 90 quattro IMSA GTO του 1989.

Άμεσα αναγνωρίσιμο, το RS 6 Avant GT διαθέτει μαυρισμένη μάσκα και προφυλακτήρα, κόκκινες πινελιές, εμφατικά αεροδυναμικά βοηθήματα, καπό και φτερά από ανθρακονήματα και διάφορες απαγωγές ψύξης, όπως αυτές για τα φρένα.

Στο πίσω μέρος η εικόνα είναι ακόμη πιο εντυπωσιακή χάρη σε στοιχεία όπως η διπλή αεροτομή, οι διπλές μπούκες, ενώ απουσιάζουν οι ράγες της οροφής.

Γενικότερα το αμάξωμα έχει μία αγωνιστική αύρα που ενισχύεται από διάφορες λεπτομέρειες όπως είναι οι εξωτερικοί καθρέπτες, τα έγχρωμα σήματα και λευκές ζάντες 22 ιντσών κ.α.

Στο εσωτερικό, τη μουντή καμπίνα διασκεδάζουν κόκκινες και νίκελ πινελιές με σπορ καθίσματα που κοσμούνται με κεντητά «RS 6 GT».

Οι κόκκινες ζώνες ασφαλείας, τα ειδικά πατάκια και η αρίθμηση «000/660» (το σύνολο της παραγωγής) στην κεντρική κονσόλα τονίζουν ακόμη περισσότερο την αποκλειστικότητα αυτού του μοντέλου.

Κάτω από το καπό του, το πανίσχυρο RS 6 Avant GT έχει έναν twin-turbo V8 κινητήρα 4,0 λίτρων που αποδίδει 630 ίππους και 850 Nm ροπής. Μία αύξηση κατά 30 ίππους και 50 Nm σε σχέση με το βασικό μοντέλο.

Η ισχύς μεταφέρεται μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου Tiptronic στην τετρακίνηση quattro με ένα ειδικά ρυθμισμένο πίσω σπορ διαφορικό. Επίσης, η μηχανικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση είναι χαμηλωμένη κατά 10 χιλιοστά για βέλτιστη ισορροπία μεταξύ κρατήματος και άνεσης.

Υπάρχουν ενισχυμένες αντιστρεπτικές, ένα κεραμικό σύστημα πέδησης και ελαστικά Continental Sport Contact 7 που εξασφαλίζουν κορυφαία πρόσφυση σε διάφορες συνθήκες.

Το RS6 Avant GT επιταχύνει από στάση στα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα, φτάνοντας τα 200 χλμ./ώρα σε 11,5 δευτερόλεπτα και επιτυγχάνοντας τελική ταχύτητα 305 χλμ./ώρα.

Με περιορισμένη παραγωγή στις 660 μονάδες, αξιοσημείωτη είναι η σχολαστική τοποθέτηση αρκετών εξαρτημάτων «με το χέρι» συμβάλλοντας στην αποκλειστικότητα του RS6 Avant GT στη Γερμανία ξεκινά από τις 219.355 ευρώ.




Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!