NEA

Αποκλείστηκε ισόβια από τη λίστα της Rolls-Royce

Η κερδοσκοπία στην αγορά των υπερπολυτελών αυτοκινήτων συνεχίζεται με την εμφάνιση μιας ολοκαίνουργιας Rolls-Royce Spectre σε δημοπρασία, παρά την προειδοποίηση του CEO της εταιρίας, Torsten Müller-Ötvös.

Η Spectre που πωλήθηκε πρόσφατα προέρχεται από αντιπροσωπεία στο Miami Shores της Φλόριντα και έχει διανύσει λιγότερα από 160 χιλιόμετρα. Πωλήθηκε από τη διαδικτυακή πλατφόρμα bringatrailer και η περιγραφή του βρετανικού υπεραυτοκινήτου αναφέρει ότι συνοδεύεται από το πακέτο Launch.

Τεχνικά, η Spectre εξοπλίζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες που παράγουν συνολικά 540 ίππους και 900 Nm ροπής. Με επιτάχυνση για τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, αποδεικνύει την εντυπωσιακή της απόδοση. Η μπαταρία χωρητικότητας 120 kWh προσφέρει πάνω από 500 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Η περίπτωση αυτής της Spectre πηγαίνει κόντρα στην πολιτική της Rolls-Royce, που απαγορεύει τη μεταπώληση νέων μοντέλων για τουλάχιστον έναν χρόνο.

Πάντως, από τα χτυπήματα στην ιστοσελίδα Bring a Trailer οι ενδιαφερόμενοι δεν φαίνεται να αποθαρρύνθηκαν ιδιαίτερα από το γεγονός πως ο ιδιοκτήτης έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια τους Βρετανούς και παρά τον ισόβιο αποκλεισμό του από τη λίστα πελατών της Rolls-Royce.

Οι λόγοι που τον ώθησαν να πουλήσει τη Spectre ίσως και να εντοπίζονται στην απογοήτευσή του μετά την αγορά. Ακόμη και αν δεν μπορέσει να αγοράσει ξανά μία Rolls, το κέρδος από την δημοπρασία που ολοκληρώθηκε χτες είναι αρκετά σημαντικό.

Η δημοπρασία έφτασε τις 451.000 δολάρια όταν μια καινούργια Spectre κοστίζει ως καινούργια στην αμερικανική αγορά περίπου 423.000 δολάρια. Αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις το θέμα δεν είναι μόνο να έχεις κανείς τα χρήματα για να αγοράσει μία Rolls, αλλά και τις διασυνδέσεις.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!