NEAPINED

Η Koenigsegg πάει για νέο ρεκόρ ταχύτητας με το Jesko Absolut

Η κόντρα για το ρεκόρ του ταχύτερου αυτοκινήτου παραγωγής στον κόσμο παίρνει πάλι φωτιά, καθώς η Koenigsegg ετοιμάζεται για μια νέα προσπάθεια με το Jesko Absolut.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Christian von Koenigsegg, αποκάλυψε ότι το πρώτο Jesko Absolut έχει ήδη παραδοθεί σε έναν πελάτη στην Ελβετία, και η εταιρεία ετοιμάζεται να κυνηγήσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας με το εν λόγω υπεραυτοκίνητο.

Η προσπάθεια για το ρεκόρ αναμένεται να λάβει χώρα αργότερα φέτος, λίγο μετά τις πρώτες παραδόσεις του Jesko Absolut σε πελάτες. Ο στόχος της Koenigsegg είναι να αναδείξει τις εντυπωσιακές δυνατότητες του νέου μοντέλου και να δώσει περαιτέρω επικοινωνιακή αξία στη σουηδική εταιρεία.

Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σε δημόσιο δρόμο, κάτι που προσδίδει μια επιπλέον πρόκληση στην εταιρεία. Σε συνέντευξή του, ο Christian von Koenigsegg δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «…ελπίζουμε ότι μπορούμε να πάμε για το ρεκόρ φέτος. Προς το παρόν ψάχνουμε για μια ευθεία που να είναι αρκετά μεγάλη και όπου η κυκλοφορία να μπορεί να διακοπεί, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο».

Η τοποθεσία για αυτήν τη φιλόδοξη προσπάθεια πιθανότατα θα είναι εκτός Σουηδίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για έναν εκτεταμένο και ασφαλή δρόμο.

Επίσης, αναφερόμενη σε προηγούμενα ρεκόρ, η Koenigsegg επισημαίνει ότι το ρεκόρ του 2017 με τα 447,19 χλμ./ώρα εξακολουθεί να ισχύει, ενώ η εταιρεία έχει το πλεονέκτημα απέναντι στα ρεκόρ της Bugatti και της SSC πραγματοποιήθηκαν με μη εγκεκριμένα αυτοκίνητα.

Η Koenigsegg δείχνει αποφασισμένη να ξεπεράσει τα προηγούμενα ρεκόρ, στοχεύοντας στην υπέρβαση του επίσημου ρεκόρ του SSC Tuatara το 2022 και του ανεπίσημου ρεκόρ του Chiron Super Sport 300+ το 2019.

Ενώ το Jesko Absolut προσφέρει αεροδυναμική απόδοση και εξαιρετική κατασκευή, η επίτευξη της θεωρητικής τελικής ταχύτητας των 532 χλμ./ώρα σε πραγματικές συνθήκες παραμένει πρόκληση, εξαρτώμενη από πολλούς παράγοντες, όπως η τοποθεσία, η ικανότητα του οδηγού και οι δυνατότητες του αυτοκινήτου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!