PINED

Η νέα BMW 5 Touring τα έχει όλα

Η νέα γενιά θα έχει και ηλεκτρική έκδοση, ενώ σταδιακά θα ακολουθήσει η plug-in υβριδική, καθώς και οι εκδόσεις βενζίνης και ντίζελ.

Η BMW συνεχίζει τη διαχρονική παράδοσή της ανακοινώνοντας την έκδοση Touring της i5 ως το μεγαλύτερο ηλεκτρικό station wagon στην αγορά. Ταυτόχρονα, Touring εκδόσεις αποκτά και η έκτη γενιά της Σειράς 5.

Το νέο μοντέλο στη γκάμα της BMW διατηρεί τις βασικές γραμμές των sedan μοντέλων, προσθέτοντας με επιτυχία τον τρίτο όγκο με έναν ομοιογενή και δυναμικό τρόπο, προσδίδοντας επιβλητικό χαρακτήρα στο όχημα.\

Οι διαστάσεις της νέας 5 Touring έχουν φθάσει τα 5,060 μέτρα σε μήκος, ενώ το μεταξόνιο της, το μεγαλύτερο στην κατηγορία, φτάνει τα 2.995 χιλιοστά.

Στο εσωτερικό, το γνωστό Curved Display κυριαρχεί στο σαλόνι, προσφέροντας μεγάλες οθόνες και εξελιγμένο σύστημα Infotainment.

Όσον αφορά τον χώρο αποσκευών, αυτός κυμαίνεται από 570 έως 1.700 λίτρα, παραμένοντας σταθερός ανεξαρτήτως της επιλογής της κινητήριας μονάδας.

Η BMW δίνει έμφαση στην ηλεκτρική εκδοχή του μοντέλου, προσφέροντας την i5 M60 xDrive Touring με δύο ηλεκτροκινητήρες, συνδυαστική απόδοση 601 ίππων και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,9 δευτερόλεπτα.

Επιπλέον, υπάρχει η επιλογή της i5 eDrive40 Touring με έναν κινητήρα στον πίσω άξονα, απόδοση 340 ίππων και επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 6,1 δευτερόλεπτα. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν μπαταρία 81,2 kWh με αυξημένη αυτονομία που φτάνει έως τα 600 χιλιόμετρα.

Κατά την φάση του λανσαρίσματος, η BMW προσφέρει επίσης την έκδοση 520d με δίλιτρο diesel, εξοπλισμένη με υβριδική τεχνολογία 48-volt και κιβώτιο Steptronic 8 σχέσεων. Ο κινητήρας αποδίδει 197 ίππους και 400 Nm ροπής, είτε σε πισωκίνητη είτε σε τετρακίνητη έκδοση.

Αναμένονται επιπλέον επιλογές, όπως ένας εξακύλινδρος diesel (στην 540d xDrive με 295 ίππους) και δύο εκδόσεις βενζίνης με τα πιο πρόσφατης γενιάς plug-in υβριδικά συστήματα (την 530e των 295 ίππων με ηλεκτρική αυτονομία έως 90 χλμ.), που θα προστεθούν έως το καλοκαίρι.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!