NEAPINED

Το Renault Symbioz είναι το νέο SUV της μάρκας

Η Renault ανακοινώνει ένα νέο SUV που θα τοποθετείται πάνω από το Captur και κάτω από το Austral. Πρεμιέρα την άνοιξη, στους δρόμους μετά το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την γαλλική εταιρία το Symbioz θα είναι ένα κόμπακτ SUV με πολυχρηστικές διευκολύνσεις, διαθέτοντας ένα ευρύχωρο εσωτερικό σχεδιασμένο για να εξυπηρετεί τις ανάγκες των σύγχρονων οικογενειών.

Από πλευράς διαστάσεων το Symbioz φτάνει τα 4,41 μέτρα και τοποθετείται κάτω από το Austral (με μήκος 4,51 μέτρα) αλλά και το Arkana (4,56 μ.). Για την ακρίβεια είναι μακρύτερο κατά περίπου 10 εκατοστά από το Captur.

Σχεδιαστικά μπορούμε να δούμε από ένα ισορροπημένο προφίλ με το πίσω μέρος να είναι σχεδόν κάθετο προς όφελος των χώρων. Μπροστά βλέπουμε μία μάσκα που εναρμονίζεται με το μοτίβο του ηλεκτρικού Megane, με λεπτούς προβολείς και χαρακτηριστικά LED ημέρας. Στο εσωτερικό διακρίνεται μία ελεύθερη οθόνη αφής.

Κάτω από το καπό, το Symbioz θα έχει το πλήρως υβριδικό σύστημα κίνησης E-Tech 145 ίππων της Renault (συνδυάζει ατμοσφαιρικό 1.600άρη βενζίνης με ηλεκτρικά μοτέρ), εξασφαλίζοντας επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση.

Με βάρος κάτω από τα 1.500 κιλά, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Renault για βιωσιμότητα και περιβαλλοντική διαχείριση, ειδικά υπό το πρίσμα πρόσφατων πρωτοβουλιών, όπως τα αυξημένα τέλη στάθμευσης για τα βαρύτερα SUV σε αστικά κέντρα όπως το Παρίσι.

Χτισμένο πάνω στα θεμέλια της πλατφόρμας CMF-B της Renault, το Symbioz μοιράζεται το DNA του με το δημοφιλές Captur, αλλά διαμορφώνει την ξεχωριστή του ταυτότητα συμπλέοντας με το ηλεκτροκίνητο Renault Scenic E-Tech.

Αξιοσημείωτη είναι η ενσωμάτωση της τεχνολογίας Renault Solarbay, που διαθέτει μια πανοραμική γυάλινη οροφή με αυτόματο χρωματισμό και βαθμό διαπερατότητας.

Όσον αφορά το όνομά του, η Renault αντλεί έμπνευση από την έννοια της συμβίωσης, μια έννοια βαθιά ενσωματωμένη στο ήθος της για τη δημιουργία αυτοκινήτων που συνυπάρχουν αρμονικά με το περιβάλλον τους.

Προερχόμενο από τη γαλλική λέξη «symbiose» (και φυσικά την ελληνική «συμβίωση») και απηχώντας παρόμοια συναισθήματα σε πολλές γλώσσες, το όνομα Symbioz θεωρείται από τους Γάλλους ότι θα έχει θερμή απήχηση στο αγοραστικό κοινό.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!