NEAPINED

Το νέο Toyota Corolla Cross κάνει ντεμπούτο στην Ασία

Μετά από σχεδόν μία τριετία κυκλοφορίας το Corolla Cross περνά από ένα facelift στην Ταϊλάνδη για να ακολουθήσουν και άλλες αγορές ως ένα παγκόσμιο μοντέλο.

Όπως μπορούμε να δούμε τα νέα στοιχεία συμβαδίζουν στο πρότυπο ενός facelift. Έτσι, διακρίνονται τα επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα με προβολείς LED Crystalized  και δυναμικά φλάς, ενώ νέοι είναι και οι προφυλακτήρες.

Η νέα μάσκα έχει το χρώμα του αμαξώματος και ανάλογα με την έκδοση εξοπλισμού, ενώ υπάρχουν νέας σχεδίασης ζάντες και νέα χρώματα. Ξεχωρίζει η σπορ σε εμφάνιση έκδοση GR Sport με διάφορες αεροδυναμικές προσθήκες και αμετάβλητα τα μηχανικά μέρη.

Περνώντας στο εσωτερικό, το ανανεωμένο Corolla Cross διαθέτει μία νέα πανοραμική οροφή, χωρίς πλαίσιο και με ηλεκτρικό σκίαστρο. Το ψηφιακό πακέτο έχει αναβαθμιστεί με έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3 ιντσών και ένα σύστημα infotainment 10,1 ιντσών που υποστηρίζει ασύρματο Apple CarPlay και Android Auto.

Το εσωτερικό είναι επιπλέον εξοπλισμένο με αναβαθμισμένες διευκολύνσεις, όπως μία ισχυρότερη ασύρματη θέση φόρτισης, νέες θύρες USB Type-C, διζωνικό κλιματισμό και μια βελτιωμένη σουίτα Toyota Safety Sense ADAS.

Κάτω από το καπό, το Corolla Cross του 2024 διατηρεί τις ίδιες υβριδικές επιλογές κίνησης. Στον υπόλοιπο κόσμο υπάρχει και μία συμβατική έκδοση με μοτέρ 1,8 λίτρου και ισχύ 140 ίππων.

Ωστόσο, στην Ευρώπη θα δούμε τις υβριδικές εκδόσεις στα 1.800 κ.εκ. και στα 2.000 κ.εκ. με απόδοση στα 140 και 197 άλογα, αντίστοιχα. H ισχύς περνά στους μπροστινούς τροχούς μέσω του κιβωτίου e-CVT, ενώ η ισχυρότερη έκδοση προσφέρεται και με «καλωδιακή» τετρακίνηση.

Στη χώρα μας το νέο Corolla Cross αναμένεται μετά το φθινόπωρο με ελαφρώς αυξημένες τιμές. Σήμερα η βασική έκδοση με τους 140 ίππους ξεκινά από τις 32.720 ευρώ, ενώ η ισχυρότερη με τους 197 από 35.220 ευρώ η FWD και από 37.220 ευρώ η AWD.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!